Novi razstavljavci in novi okusi samo na GASTexpo & Sladoled 2020
16. 12. 2019
Vse, kar morate vedeti pred začetkom 14. sejmov Okusov
22. 1. 2020

Delavnice in tekmovanja – dodana vrednost sejmov Okusov

Prihajajo 14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled, ki bodo na enem mestu združili 8 Ho-Re-Ca področij – Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled, Vino in Gostinsko – Hotelska oprema. Kot vodilni tovrstni strokovni sejmi v regiji zagotavljajo prostor strokovne družabnosti, brez katerega se stroka ne bi razvijala tako, kot se. Imajo nezamenljivo vlogo pri predstavitvi najnovejših trendov, dobrih praks ter tehnoloških inovacij v gostinstvu in hotelirstvu. Sejmi bodo potekali 4 dni, od 29. januarja do 1. februarja, prav vsak dan pa razstavljavci pripravljajo interaktivne predstavitve, degustacije, preizkuse opreme, inovacije, …, udeležiti pa se bo mogoče tudi različnih delavnic ali tekmovanj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delavnice s strokovnjaki in kuharskimi mojstri

Za razvoj stroke in dvig kvalitete celotne izkušnje v gastronomiji skrbijo tudi delavnice in tekmovanja, zato pri pripravi programa delavnic vsako leto poskušamo narediti korak naprej v strokovnosti in slediti trendom. Kot dodana vrednost sejmov Okusov, vsako leto privabijo ogromno obiskovalcev, tako, da moramo zaradi kvalitetne izvedbe celo omejiti število prostih mest. Delavnice organiziramo v sodelovanju s kulinaričnimi strokovnjaki in mojstri – na 14. Mednarodnih sejmih Okusov se bo mogoče udeležiti več kot 50 delavnic. Kuharski mojstri Horeca centra bodo učili priprave sladoleda z uporabo profesionalnih aparatov, kuhanja po SOUS VIDE tehniki, priprave hitrih in okusnih sladic, obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi v pripravi svežih ter domačih testenin in kuhali z dvema vrhunskima chefoma Darkom Klemnom (Masterchef) in Primožem Dolničarjem (Kitchen 24). Na razstavnem prostoru podjetja Kremeniti se bo vsak dan sejmov mogoče udeležiti show cookinga z Boštjanom Palčičem.

Topespresso Slovenija pripravlja delavnice osnove BARISTA & LATTE ART GRADING. Zadnji dan sejmov, v soboto, pa bo na njihovem razstavnem prostoru gostoval Luigi Lupi, oče umetnosti Latte Art, ki bo pripravil delavnice o kavi, veščinah in znanju barist.

Na razstavnih prostorih podjetja Makabo bo vse znamenju sladkosti in radosti – pripravljajo predstavitve sladolednih trendov v letu 2020, delavnice priprave sladolednih lončkov, mini sladic, sladoleda, kave, sadnih sorbetov, rolic, tort, … z uporabo profesionalnih aparatov, delavnice o GOLOSEINTESE – kombinacija okusov sadja in čokolade – uporabne za pripravo krostat, tort, delavnice, kako dekorirati sladoledne banjice in vse, kar morate vedeti o IZDELAVI PORCIJSKIH SLAŠČIC – klasika z modernim pridihom.

Za sladke delavnice bo poskrbel tudi chef Naser Gashi, ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja v Sloveniji. Za udeležence je pripravil 4 delavnice – priprava čokoladnega souffleja, fraisier/jagodne torte, brioche/kvašenega testa in bombetk za hamburgerje.

Z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije bomo spoznavali svet pice in se učili priprave različnih oblik – od zdrave pice do Romane pa Napoletane. Picopeki bodo oblikovali posebno hitro šolo pice, kjer bodo predajali svoje znanje. Vsak udeleženec bo dobil tudi diplomo za udeležbo.

Mojstri pivovarji pripravljajo delavnice točenja piv, kjer bodo udeleženci spoznali vse o točenemu pivu, hkrati pa bodo pivovarji odgovarjali tudi na vsa povezana zaineteresirana vprašanja. Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije pripravljajo atraktivne delavnice v mešanju pijač – pobližje se bomo spoznali z rumom, ginom, penečim eliksirjem, cocalerom in skupaj zmešali brezalkoholne koktejle, seveda po novih trendih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šest tekmovanj za najboljše kulinarične ustvarjalce

Poleg strokovnih delavnic bodo dogajanje na 14. Mednarodnih strokovnih sejmih Okusov popestrila tudi tekmovanja. Pripravljamo kar šest tekmovanj – 3. izbor Piva leta, 8. Mednarodno tekmovanje za Najboljšega picopeka, 10. Mednarodno prvenstvo v izdelavi sladoleda – Gurmanski sladoled, 2. Državno prvenstvo TOPESPRESSO LATTE ART GRADING SYSTEM Slovenija in dve tekmovanji v mešanju pijač – ICC VENKA VOJO TROPHY 2020 – fancy drink, in 29. DP& ICC VENKA VOJO – Brezalkoholni koktejl.

Prijave na delavnice in tekmovanja že zbiramo, vse informacije in prijavnice pa lahko najdete na naši spletni strani: https://www.gast.si/za-obiskovalce/program-dogajanja/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridružite se nam, da skupaj oblikujemo sedanjost in prihodnost naše stroke, ki je ena izmed najhitreje rastočih in spremenjajočih se panog. Vsako leto gremo korak dalje v ponudbi, kvaliteti in strokovnosti sejmov, letos pojdite z nami!