Vsebina se nanaša na minuli sejem GASTexpo 2020 – nova je v pripravi.

»Bil je moder človek, tisti, ki je izumil pivo.« (Platon)

 

ČAS JE ZA PIVO

  1. 1. – 1. 2. 2020

Vse o pivu in o vsem, kar še gre zraven! Svet piva je v razcvetu – toliko vrst piva, toliko načinov varjenja in toliko okusov. Pridružite se neverjetnemu razmahu hmeljskih »napitkov«, se spoznajte s craft kulturo, poizkusite odlična piva slovenskih mikropivovarn ali pa pridobite potrebno znanje, da se v mojstra pivovarja prelevite kar sami.

Svet piva je nepogrešljiv del sejmov Okusov, saj postreže z dogajanjem na slovenski (vzpenjajoči se) sceni piva hkrati pa poda tudi strokoven pogled o pivu in pivovarski dejavnosti nasploh. Slovenija doživlja pravo revolucijo na področju craft piv (tako tudi na tujem), ki predstavlja kombinacijo lokalnega okolja, kvalitetne izbire sestavin, izvirnosti, kreativnosti, trdega dela in vloženega truda pivovarjev. Na sejmu bo moč spoznati tudi najboljšo ter najkvalitetnejšo opremo in pripomočke za pivovarsko dejavnost.

 

Mojstri pivovarji bodo pripravili tudi atraktivne in interaktivne delavnice za pivoljubce. Poleg tega bomo na sejmih Okusov ponovno dobili »GASTexpo Pivo leta«, ki ga bo prejelo eno izmed butičnih piv naših mikropivovarn.

PROGRAM IN URNIK

Prijave se zbirajo na: pisarna@gast.si

Na prihajajočih sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled bomo dobili tudi tretje Pivo leta. Naziv bo prejelo eno izmed butičnih piv craft pivovarn. Na tekmovanje se lahko prijavijo tako domače kot tuje pivovarne – letos so razpisane 2 kategorije – TEMNO in SVETLO. Pravilnik in prijavo najdete:

Pivo leta

*mesta so omejena, zato s prijavo ne odlašajte!