Sejmi OKUSOV GASTexpo vabijo že na 13. mednarodne strokovne sejme, ki se bodo odvijali med 30. 1. in 2. 2. 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani!

Razstavljavci bodo na sejmih z več kot 20.000 obiskovalci zopet predstavili nove okuse in sveže trende v gostinstvu in hotelirstvu. Sejmi so iz leta v leto bogatejši, obsežnejši in pestrejši, zaradi česar število obiskovalcev vsakoletno narašča.

Prijava za novinarsko akreditacijo

TISKOVNO POROČILO GASTexpo 2019

NOVOSTI

  1. Državno prvenstvo TOPESPRESSO LATTE ART GRADING SYSTEM Slovenija

Kjer se bodo pomerili vsi kvalificirani BARISTI LATTE ART-a iz Slovenije, ki imajo zelen, rdeč ali črn lonček Latte Art Grading System Slovenija. Zmagovalec bo prvič v zgodovini Slovenije nastopil na svetovnem prvenstvu Latte Art Grading System na COFFEE Festivalu 2019 v Milanu !

Delavnice LATTE ART-A, ki jih bo vodil sam oče Latte art-a, g. LUIGI LUPI in drugi svetovno priznani in uveljavljeni mojstri iz Italije ga. MANUELA FANSORE, ga. CARMEN CLEMENTE in ga. MARTINA LUPI.

Letošnja novost na področju delavnic se pridružuje ostalim vrhunskim delavnicam, kjer bodo mednarodni in domači mojstri obiskovalcem razkrivali skrivnosti in nudili praktično pridobivanje znanj z različnih področij kulinarike.

Poseben poudarek pa bo dan tudi že uveljavljenim mednarodnim in državnim tekmovanjem v peki pizze, pripravi sladoleda in barskih pijač, izboru piva in drugih, ki jih sejem organizira v sodelovanju z razstavljavci in priznanimi strokovnjaki.

Celoten program DOGAJANJ in TEKMOVANJ si lahko ogledate na:

PROGRAM

GASTexpo 2018

Na minulih mednarodnih strokovnih Sejmih OKUSOV GASTexpo, smo bili priča pestremu naboru domačih in tujih razstavljavcev, zanimivim delavnicam, degustacijam, mednarodni udeležbi mojstrov in tekmovalcev ter številnim novostim.

Na sejmu je potekalo veliko zanimivih delavnic s področja slaščičarstva in pekarstva, priprave sladoleda, pizze, kave, veganske in bio kuhinje ter drugih, pripravljenih s strani domačih in tujih mojstrov, ki so obiskovalcem razkrivali skrivnosti okusov.

Posebna novost minulega sejma je bilo pivo, v sklopu katerega so se odvijale delavnice, vodene degustacije ter tekmovanje za »GASTexpo PIVO LETA«. Tekmovanja so potekala tudi na področjih peke pizze, mešanja brezalkoholnih koktajlov in barskih after dinner koktajlov.

Sejemski program lanskoletnih DOGAJANJ in TEKMOVANJ je na voljo na:

ARHIV 2018