Vsebina se nanaša na minuli sejem GASTexpo 2020 – nova je v pripravi.

 »Viva la Pizza! Pizza Romana, Napoletana, Classica! Focaccia, Bruschette, Ciabatta!«

VSTOPITE V SVET PIZZE

  1. 1. – 1. 2. 2020

Ali ste vedeli, da je izraz ”pizza” star več kot 1000 let? Prvi znani zapis besede namreč sega že v leto 997. Sejem Pizze na GASTexpo sicer še nima takšne tradicije, se je pa zadnjih letih utrdil kot eden izmed ključnih členov celotnega dogajanja. Na široko odpira vrata v svet pizze, ki je v kulinaričnih merilih zagotovo eden izmed dominantnejših po vsem svetu.

Prišli bodo največji italijanski mojstri ter svetovni prvaki v izdelovanju pic, ki bodo svoje znanje in izkušnje delili tudi na delavnicah. Za obiskovalce bodo oblikovali posebno Šolo pizze, kjer bodo učili, kako narediti dobro testo, kakšna je zdrava pica in kako jo pripraviti … Pa kakšna je razlika med Romano, Napoletano in Classico. Strokovnost in pomembnost delavnice zagotavlja tudi diploma o sodelovanju, ki jo udeleženci prejmejo.

 

PROGRAM IN URNIK

 

Prijave zbiramo na: rekar.ales@gmail.com in ales.rekar@kuharjislovenije.si

Tokrat pa bomo šli še korak dlje – Sejmi okusov bodo dobili svojo uradno pizzo! Zaenkrat naj še ostane skrivnost, kakšna bo. Obiščite nas na sejmu, da skupaj razvajamo svoje brbončice s prepletom pravih italijanskih okusov.

Vsako leto veliko zanimanja vzbudi tudi TEKMOVANJE za »Najpicopeka Slovenije«, tokratno bo že osmo po vrsti, z mednarodno udeležbo. Na tekmovanje se lahko picopeki in kuharji prijavijo kot posamezniki ali pa kot predstavniki svoje pizzerije oziroma lokala.

Najpicopek

*mesta so omejena, zato s prijavo ne odlašajte!