Vsebina se nanaša na minuli sejem GASTexpo 2020 – nova je  v pripravi.

»Ko ti življenje podari limone, poišči nekoga, ki mu je življenje dalo vodko in skupaj življenju zmešajta koktejl.« (Ron White)

 

SVET KOKTEJLEV IN MEŠANJA PIJAČ

  1. 1. – 1. 2. 2020

Ali veste, katero je prvo pravilo dobrega koktejla? Pijača se nikoli, ampak res nikoli, ne sme postreči topla ali mlačna. Še več takšnih nasvetov za vas pripravljajo mojstri barmani. Pa številne recepte za aperitive, dolge, kratke ter klasične pijače, punče, pijače za po večerji in take za posebne priložnosti. Seveda jih bodo nekaj namešali tudi sami in postavili na pokušnjo. Iz prve roke boste lahko dobili tudi vse informacije o opremi, sestavinah in surovinah za mešanje pijač, s katerimi boste navdušili pri svojem delu.

Veliko zanimanja vsako leto privabijo tudi Delavnice v mešanju barskih pijač. Potekale bodo pod okriljem članov Društva barmanov Slovenije, ki so dobitniki prestižnih svetovnih priznanj. Udeležence bodo popeljali v svet mešanja barskih pijač, ki je doživetje za vsakogar.

PROGRAM IN URNIK

 

Letos pripravljamo tudi posebno presenečenje – Mednarodni strokovni sejmi Okusov bodo dobili čisto svoj uradni koktelj – ker se za 14. po vrsti to že spodobi. Kakšen bo, še ne vemo. Pravzaprav niti ne bomo vedeli do uradnega začetka sejma, 29. januarja. Naši barmani recept skrbno skrivajo, zato že težko pričakujemo prvi dan sejma, ko bo skrivnost razkrita.

Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled v sodelovanju z Društvom barmanov Slovenije pripravljamo tudi kar dve tekmovanji v mešanju barskih pijač:

četrtek, 30. 1., ob 10. uri – 29. DP& ICC VENKA VOJO – Brezalkoholni koktajl

četrtek, 30. .1., ob 15. uri – ICC VENKA VOJO TROPHY 2020

Na tekmovanji se lahko prijavijo vsi, ki se želite z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktejla.

Tekmovanja

*mesta so omejena, zato s prijavo ne odlašajte!