Vsebina se nanaša na minuli sejem GASTexpo 2020 – nova je v pripravi.

PROGRAM DELAVNIC IN TEKMOVANJ 

 

SREDA, 29. JANUAR 2020

DELAVNICE
URA TEMA/NASLOV IZVAJALEC LOKACIJA
10.00 SLADOLED ZA VSAK OKUS – priprava sladoleda z Valtek stroji Horeca Center A2/75
10.30 – 14.30 ZDRAVE OBLIKE PICE Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije A2/80
11.00 Točenje Union piva Pivovarna Laško Union A2/83
11.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Peka kruha

· Priprava pekovskega peciva (ne dopeka)

· Priprava paštet

· Priprava pomak

Kremeniti d.o.o. A2/71
11.00 – 13.00 osnove BARISTA & LATTE ART GRADING

SYSTEM SLOVENIJA

Topespresso A2/77
12.00 Hitre in okusne sladice s stroji MOTIVI Horeca Center A2/75
12.00 SLADOLEDNE novosti 2020 Makabo d.o.o. A2/37
12.00 Priprava veganske bolognese omake Slovensko vegansko društvo A2/87
12.00 – 14.00 ČOKOLADNI SOUFFLE La Ganache AV-SP/73
13.00 Točenje Heineken piva, Star Serve Pivovarna Laško Union A2/83
13.00 Domače in sveže testenine pomočjo LA MONFERRINA aparatov Horeca Center A2/75
13.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Glavne jedi (mesne in zelenjavne)

· Slovenska kuhinja

· Sous Vide tehnika v konvektomatu

Kremeniti d.o.o. A2/71
13.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87
14.00  Z VRTA NA MIZO s PRIMOŽEM DOLNIČARJEM Horeca Center A2/75
15.00 GOLOSEINTESE – kombinacija okusov sadja in čokolade – uporabne za pripravo krostat, tort, … Makabo d.o.o. A2/37
15.00 – 17.00 osnove BARISTA & LATTE ART GRADING

SYSTEM SLOVENIJA

Topespresso A2/77
15.00 COCALERO – Sveta pijača iz Andov Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12
15.00 Točenje Laškega piva Pivovarna Laško Union A2/83
16.00 Uporaba veganskega “beljaka” – aquafabe Slovensko vegansko društvo A2/87
17.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87

ČETRTEK, 30. JANUAR 2020      

DELAVNICE
URA DELAVNICE TEMA/NASLOV DELAVNICE IZVAJALEC LOKACIJA
10.00 SLADOLED ZA VSAK OKUS – priprava sladoleda z Valtek stroji Horeca Center A2/75
11.00 Točenje Union piva Pivovarna Laško Union A2/83
11.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Peka kruha

· Priprava pekovskega peciva (ne dopeka)

· Priprava paštet

· Priprava pomak

Kremeniti d.o.o. A2/71
11.00 – 13.00 osnove BARISTA & LATTE ART GRADING

SYSTEM SLOVENIJA

Topespresso A2/77
11.00 – 14.00 FRAISIER/JAGODNA TORTA La Ganache AV-SP/73
12.00 PREDSTAVITEV CARPIGIANI nadpultnega stroja 161 GSP –delavnice priprave sladolednih lončkov, mini sladic, sladoleda, kave, sadnih sorbetov, … Makabo d.o.o. A2/37
12.00 Hitre in okusne sladice s stroji MOTIVI Horeca Center A2/75
12.00 Delavnica “Pripravimo domače rastlinsko mleko” Slovensko vegansko društvo A2/87
13.00 Točenje Heineken piva, Star Serve Pivovarna Laško Union A2/83
13.00 Domače in sveže testenine pomočjo LA MONFERRINA aparatov Horeca Center A2/75
13.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87
13.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Glavne jedi (mesne in zelenjavne)

· Slovenska kuhinja

· Sous Vide tehnika v konvektomatu

Kremeniti d.o.o. A2/71
14.00 Klasični sladoledni okusi malo drugače – NOVOSTI 2020 Makabo d.o.o. A2/37
14.00 Boštjan Palčič: SOUS VIDE tehnika Horeca Center A2/75
15.00 – 17.00 osnove BARISTA & LATTE ART GRADING

SYSTEM SLOVENIJA

Topespresso A2/77
15.00 Točenje Laškega piva Pivovarna Laško Union A2/83
15.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Sladki program

· Sladoled

· Priprava restavracijskih sladic

 

Kremeniti d.o.o. A2/71
16.00 Smoothie in Iced latte – okusni in zdravi Makabo d.o.o. A2/37
16.00 Tudi tatarski biftek je lahko veganski Slovensko vegansko društvo A2/87
17.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87

 

TEKMOVANJA
URA TEMA/NASLOV IZVAJALEC LOKACIJA
10.00 ICC VENKA VOJO – Brezalkoholni koktajl Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12
10.30 NAJ PICOPEK Slovenije 2020 Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije A2/80
15.00 ICC VENKA VOJO TROPHY 2020 Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12

PETEK, 31. JANUAR 2020

DELAVNICE
URA DELAVNICE TEMA/NASLOV DELAVNICE IZVAJALEC LOKACIJA
10.00 SLADOLED ZA VSAK OKUS – priprava sladoleda z Valtek stroji Horeca Center A2/75
10.30 – 13.00 Spoznavamo svet pice Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije A2/80
11.00 – 16.00 BRIOCHE/KVAŠENO TESTO La Ganache AV-SP/73
11.00 Točenje Union piva Pivovarna Laško Union A2/83
11.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Peka kruha

· Priprava pekovskega peciva (ne dopeka)

· Priprava paštet

· Priprava pomak

Kremeniti d.o.o. A2/71
12.00 GIN pijača z dolgoletno zgodovino Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12
12.00 Delavnice Kako dekorirati sladoled v sladolednih banjicah? Makabo d.o.o. A2/37
12.00 PREDSTAVITEV CARPIGIANI nadpultnega stroja Ready 1420 –

delavnice priprave atraktivnih sladolednih lončkov, rolic, tort, …

Makabo d.o.o. A2/37
12.00 Hitre in okusne sladice s stroji MOTIVI Horeca Center A2/75
12.00 Priprava domače mandljeve skute Slovensko vegansko društvo A2/87
13.00 Domače in sveže testenine pomočjo LA MONFERRINA aparatov Horeca Center A2/75
13.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87
13.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Glavne jedi (mesne in zelenjavne)

· Slovenska kuhinja

· Sous Vide tehnika v konvektomatu

Kremeniti d.o.o. A2/71
13.00 Točenje Heineken piva, Star Serve Pivovarna Laško Union A2/83
15.00 RUM eksotični karibski čar Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12
15.00 Točenje Laškega piva Pivovarna Laško Union A2/83
15.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Sladki program

· Sladoled

· Priprava restavracijskih sladic

 

Kremeniti d.o.o. A2/71
16.00 Peka veganskih palačink Slovensko vegansko društvo A2/87
17.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87

 

TEKMOVANJA
URA TEMA/NASLOV IZVAJALEC Lokacija
11.00 – 17.00 2. Državno prvenstvo Topespresso Latte Art Grading

System Slovenija

Topespresso A2/77
11.00 – 13.00 10. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA – GURMANSKI SLADOLED Makabo d.o.o.  A2/37
17.00 Razglasitev: GASTexpo PIVO LETA Društvo ljubiteljev domačega pivovarstva A2/38

 SOBOTA, 1. FEBRUAR 2020

DELAVNICE
URA DELAVNICE TEMA/NASLOV DELAVNICE IZVAJALEC LOKACIJA
10.00 SLADOLED ZA VSAK OKUS – priprava sladoleda z Valtek stroji Horeca Center A2/75
10.00 Peka veganskih palačink Slovensko vegansko društvo A2/87
10.00 – 12.30 Hitra šola pice Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije A2/80
10.00 – 18.00 SCA BARISTA SKILLS:

– INTRODUCTION TO COFFEE (uvod o kavi)

– BARISTA SKILL FOUNDATION (osnovne Barista

veščine in znanja) – predavanja bo vodil Luigi Lupi

Topespresso A2/77
11.00 – 16.00 BOMBETKE – KRUH ZA HAMBURGERJE La Ganache AV-SP/73
11.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Peka kruha

· Priprava pekovskega peciva (ne dopeka)

· Priprava paštet

· Priprava pomak

Kremeniti d.o.o. A2/71
12.00 Nov trend brezalkoholnih koktejlov Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12
12.00 Hitre in okusne sladice s stroji MOTIVI Horeca Center A2/75
12.00 IZDELAVA PORCIJSKIH SLAŠČIC – klasika z modernim pridihom Makabo d.o.o. A2/37
12.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87
13.00 Domače in sveže testenine pomočjo LA MONFERRINA aparatov Horeca Center A2/75
13.00 Priprava domače mandljeve skute Slovensko vegansko društvo A2/87
13.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Glavne jedi (mesne in zelenjavne)

· Slovenska kuhinja

· Sous Vide tehnika v konvektomatu

Kremeniti d.o.o. A2/71
14.00 Kuhanje z Davidom Baisom Horeca Center A2/75
14.00 PENEČI ELIKSIR primeren za vse priložnosti Venka Vojo in Društvo barmanov Slovenije A2/12
15.00 Show cooking z Boštjanom Palčičem:

· Sladki program

· Sladoled

· Priprava restavracijskih sladic

 

Kremeniti d.o.o. A2/71
16.00 Predstavitev 30-dnevnega Enostavnega veganskega izziva Slovensko vegansko društvo A2/87

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!


HOSPEO MASTER 2020 – 30. januar, od 8.00 do 18.00

Na 14. Mednarodne strokovne sejme Okusov prihaja 1. Hospeo Master konferenca – mednarodni poslovno-izobraževalni dogodek, ki ozavešča in dviguje pomen človeškega kapitala na področju gostinsko-turistične dejavnosti.

 

HOS-PEO je skovanka iz dveh besed v angleškem jeziku: HOSPITALITY PEOPLE (»Ljudje iz gostinsko-turistične dejavnosti« oz. »Ljudje iz dejavnosti gostoljubja«). HOSPEO Master analizira in obdeluje spreminjajoče se, dinamično in delovno intenzivno okolje širše lokalne gostinsko-turistične dejavnosti in organizacijske vodje, odločevalce ter operativno-delovnega posameznika pripravlja na prihodnost in obenem opozarja na ZDAJ. Konferenca se osredotoča na posodobitev zastarelih principov in načinov delovanja ter delovnega človeka postavlja v center, kar pomeni, da se dosedanja usmerjenost organizacije h gostu nadgrajuje z usmerjenostjo na zaposlenega.

 

 

 

Na konferenci bomo slišali razmišljanja in zgodbe izjemnih profesionalcev:

Hugo Lecanda , generalni direktor, Ritz Carlton Budimpešta, MEHIKA

Gerard Du Plessis , direktor marketinga, Lobster Ink, Lobster International SA, JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA

Paul Martin , trener, Mixxa ltd, VELIKA BRITANIJA

Aljoša Bagola , izvršni kreativni direktor, Pristop d.o.o., SLOVENIJA

Katarina Larisa Ham , CEO Quintessentially Adriatic, SLOVENIJA

Martin Jezeršek , generalni direktor, Gostinstvo Jezeršek d.o.o., SLOVENIJA

Dr. Alenka Stanič , svetovalka za ključne kadre, SLOVENIJA

Lea Sevšek Buterin , svetovalka za velnes, LSB-VELL d.o.o., SLOVENIJA

Dr. Tanja Angleitner Sagadin , direktorica VŠHT Maribor, SLOVENIJA

Maja Križmančič , ustanoviteljica, Flexyteam d.o.o., SLOVENIJA

 

I PODROBEN URNIK HOSPEO 2020

 

I PODROBNO O HOSPEO MASTER 2020

 

Prihaja tudi 1. HOSPEO POP-UP – od 29. 1. do 31. 1. 2020

“HOSPEO Pop-up” je koncept izobraževanj, treningov in usposabljanj na področju gostinsko-turistične dejavnosti. Z udeležbo na “HOSPEO Pop-up” dogodku se bodo lahko šolarji, dijaki, študenti ter ostali vedoželjni posamezniki in skupine približali spoznavanju praktičnih spretnosti in kompetenc izven običajne učilnice.

“HOSPEO Pop-up” povezuje in združuje.

“HOSPEO Pop-up”dogodki so namenjeni:
– iskalcem prve zaposlitve,
-ostalim deloiskalcem in
-že delujočim posameznikom in skupinam v gostinsko-turistični dejavnosti.

Na drugi strani se povezujemo in dogodke organiziramo v sodelovanju z:
-delodajalci,
-ponudniki,
-proizvajalci in
-pridelovalci v gostinsko-turistični dejavnosti.

 

I Prvi “HOSPEO Pop-up” bo potekal 3 dni, od 29. 1. do 31. 1. 2020., na Gospodarskem razstavišču, v dvorani Sonet (istočasno in na isti lokaciji se bodo odvili tudi 14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov).

 

Naziv izobraževalnega izziva je “Najboljša rešitev”.

Gre za timsko sodelovanje v reševanju izziva. Zmaga bo pripadla najbolj kreativni ekipi, ki ji bo uspelo predstaviti praktično izvedljivo rešitev, podano na izziv s strani gospodarstva.

Kako poteka?
-udeleženci so dijaki ali študentje iz posamezne gostinsko-turistične izobraževalne institucije, ki so razporejeni po posameznih omizjih in skupaj tvorijo tekmovalni tim,
– pri vsakem omizju sodelujejo 4 osebe iz šole in 1 poslovnež iz dejavnosti,
-vsak izmed članov tima igra svojo vlogo, kot na primer:
DIREKTOR – Gospodarstvenik, ostali svoje vloge izžrebajo
PRODAJA in MARKETING – Dijak
FINANCE IN RAČUNOVODSTVO – Dijak
OPERATIVA – Dijak
KADROVSKA SLUŽBA – Dijak