Čas je za Gastronomijo, Pijačo, Kavo, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled, Pivo, Vino & Gostinsko – Hotelsko opremo

Kateri Sejem okusov je po vašem okusu?

17. Mednarodni strokovni sejem Gastronomije, Pijače, Kave, Slaščičarstva, Pekarstva, Gostinsko – Hotelske opreme, Sladoleda in Vina

 

Rezervirajte si termin 31. 1. – 3. 2. 2024, ko bo Ljubljana v znamenju gastronomije in hotelirstva.

 

 

 

Ko se sreča najboljše v gastronomiji in hotelirstvu, napoči čas za Mednarodne strokovne sejme Okusov, ki se ponašajo že z 17. letno tradicijo. Prihodnji bodo na Gospodarskem razstavišču gostovali v terminu 31. 1. – 3. 2. 2024. Ponovno bodo združili več kot 20.000 obiskovalcev in 500 razstavljavcev v želji po pridobivanju in izmenjavi znanj, širjenju poslovnih kontaktov in mrež, promociji lastnih blagovnih znamk, predstavitvi ter postavitvi na zemljevid gastronomije ter hotelirstva in iskanju novih poslovnih priložnostih.

 

 

 

 

 

Sejmi Okusov vsako leto priskrbijo nenadomestljiv prostor družabnosti, kjer se izmenjujeta stroka in zainteresirana javnost. Ob vsem napredku, spremembah in tehnologijam, so sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled stalnica, doživetje za vsakogar, ki sledi svoji filozofiji – osebni stik ter trden stisk rok je še vedno najboljši način za sklepanje novih poznanstev, povezav in poslov. Vztrajno sledijo napredku in dajejo prostor tehnološkim inovacijam v stroki, v svojem bistvu pa ostajajo zvesti primarni vlogi sejma kot medija – poudarjajo pomen in kvaliteto osebnega stika, ki odpira vrata v svet. 

 

 

 

 

Sejmi Okusov so zagledani v strokovnost, kvaliteto ter pestrost programa in dogajanja. Bogat razstavni program, promocije, degustacije, interaktivne predstavitve in tehnološke inovacije, ki jih pripravlja več kot 500 razstavljavcev, tako iz Slovenije kot tudi iz mednarodnega okolja. Strokoven spremljajoč program, predavanja, delavnice in atraktivna tekmovanja.

 

 

 

 

 

 

Zakaj obiskati sejme Okusov GASTexpo & Sladoled?

 

Poleg bogate ponudbe in programa, ki ga samo za obiskovalce sejmov Okusov že več mesecev pred začetkom pripravljajo razstavljavci, bodo vse dni sejma potekale delavnice in izobraževanja, ki bodo popolnoma brezplačna – udeleženci bodo lahko obnovili, dopolnili, nadgradili ali pa se na novo naučili vse o izdelavi različnih živil z uporabo profesionalne opreme. Pekovsko pecivo vseh vrst in oblik, slaščice, sladoledi, sorbeti, testenine, slow in fast food, pice, pivo, koktajli in kava. Pa rezanje ter sekljanje po francosko in Sous vide kuhinja. Vse skrivnosti velikih mojstrov na enem mestu. Samo štiri dni v letu.

 


 

Potrebujete še kakšen razlog za obisk?

 

Bi se uvedli v umetnost risanja po kavah Latte Art?

Za ljubitelje italijanske, vedno bolj popularne, umetnosti risanja na kavino mlečno smetano Latte Art bodo največji mojstri pripravili različne delavnice, kjer se bodo lahko spoznali z znanostjo mleka, kako pripraviti popolno mlečno peno in z risanjem različnih vzorcev.

Morda šola pizze?

Izvajala se bo pod vodstvom najboljših italijanskih mojstrov in svetovnih prvakov, v sodelovanju s Sekcijo picopekov Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Strokovnost in pomembnost delavnice zagotavlja diploma o sodelovanju,  ki jo prejmejo udeleženci prejmejo.

Ker pa to seveda še ni vse, nas zanima ali veste, kakšna je uradna pizza 17. Mednarodnih strokovnih sejmov Okusov? No, tega tudi mi še ne vemo. Obiščite nas na sejmu, da skupaj izvemo in svoje brbončice prepustimo prepletu pravih italijanskih okusov!

Bi poskusili pivo leta?

Mojstri pivovarji bodo pripravili atraktivne in interaktivne delavnice za pivoljubce. Poleg tega bomo na sejmih Okusov ponovno dobili »GASTexpo Pivo leta«, ki ga bo prejelo eno izmed butičnih piv naših mikropivovarn.

Si želite vstopiti v svet francoskih slaščičarskih mojstrov?

Tudi ta vrata bodo odprli sejmi Okusov. Mojster francoskega slaščičarstva z diplomo vrhunske pariške mednarodne šole Gregoire Ferrandi bo vodil brezplačne slaščičarske in pekarske delavnice La GANACHE.

Ali pa spoznati umetnosti sladoleda?

Na sejmih Okusov bo obiskovalce pričakoval tudi program slaščičarskih in sladolednih delavnic z vrhunskimi mojstri. Lahko boste izbirali med pestro paleto delavnic pod okriljem priznane mednarodne univerze Carpigiani Gelato University iz Italije, ki je vodilna na področju umetnosti izdelave sladoleda.

Si ogledali in preizkusili najnovejšo gostinsko – hotelsko opremo?

Na sejmih Okusov se nam vsako leto pridružijo številni razstavljavci, ki razstavijo ter predstavijo najnovejšo gostinsko in hotelsko opremo, kar omogoča prvovrstno izkušnjo direktno na sejmu. Tako lahko sami presodite, kaj od najboljšega ponuditi svojim gostom. Oprema, ki jo predstavljajo, omogoča hitrejše, zanesljivejše ter enostavnejše poslovanje, hkrati pa gostom ponuja edinstveno izkustvo.

 

 

Pridružite se nam, da skupaj oblikujemo sedanjost in prihodnost naše stroke, ki je ena izmed najhitreje rastočih in spreminjajočih se panog. Vsako leto gremo korak dalje v ponudbi, kvaliteti in strokovnosti sejmov, letos pojdite z nami! 

Istočasno se na sejmišču odvija tudi Alpe-Adria, sejem turizma, kampinga in karavaninga.

 


 

RAZSTAVNI PROGRAM

 • HRANA
 • PIJAČA
 • VINO
 • SLADOLED
 • SLAŠČIČARSTVO, PEKARSTVO, TESTENINE IN PICE
 • SLOW FOOD & FAST FOOD
 • KAVA & ČAJ in ostali NAPITKI
 • CATERING
 • OPREMA in STROJI ZA HOTELE, RESTAVRACIJE in OSTALE GOSTINSKE OBJEKTE
 • EMBALAŽA in ostala NUJNA OPREMA
 • MANAGEMENT in KOMUNIKACIJA
 • STORITVE, TRGOVINA, LITERATURA in OSTALE DEJAVNOSTI

 

URNIK SEJMIŠČA

Sreda 31. 1. 2024 10.00 – 19.00
Četrtek 1. 2. 2024 10.00 – 19.00
Petek 2. 2. 2024 10.00 – 19.00
Sobota 3. 2. 2024 10.00 – 18.00