Vsebina se nanaša na minuli sejem GASTexpo 2020 – nova je v pripravi.
»Če bi lahko še enkrat odživel svoje življenje, bi pojedel več sladoleda in manj špinače.« (Don Herold)
SVET SLADOLEDA IN SLAŠČIC & LA GANACHE
- 1. – 1. 2. 2020
Sladoled sredi zime? Seveda, pa še kako! Kje? Na sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled 2020! Na sejmu bodo svoje mesto našli trendi in inovacije na štirih glavnih »sladolednih« področjih – surovine ter sestavine, oprema, storitve in najpomembnejše – ljudje. Sladoledu se bodo pridružile še slaščice, tako da bodo vsi štirje dnevi na sejmih Okusov sladko obarvani.
Na 14. Mednarodnih strokovnih sejmih Okusov vas bo pričakal bogat program slaščičarskih in sladoledarskih delavnic, ki jih bodo vodili kulinarični mojstri. Vsak dan sejmov se bo na razstavnih prostorih podjetja Makabo kuhala kava – ENJOY CAFFE, ki jo bodo ponujali skupaj s točenim sladoledom. Na degustacijo bodo postavili tudi več kot 28 vrst sladoleda in predstavili trende v letu 2020.
Pričakujejo vas tudi delavnice LA GANACHE, ki jih bo vodil slaščičar francoske šole Chef Naser Gashi. Več informacij in prijava vas čaka spodaj.
Prijave se zbirajo: info@makabo.si
*mesta so omejena, zato s prijavo ne odlašajte!
»Slaščičar, ki varčuje pri čokoladi, ne more pripraviti vrhunskih slaščic.« (Naser Gashi)
SLAŠČIČARSKE DELAVNICE LA GANACHE VAS PRIČAKUJEJO
Želiš pripravljati sladice kot najboljši francoski slaščičarji ali pa kot pravi slaščičar preprosto slaviti čokolado? Potem se oglasite na delavnicah La Ganache, kjer sladkosti in radosti ne bo manjkalo. Spoznali se boste s celovito ponudbo prefinjene slaščičarske umetnosti pri nas in se iz prve roke – od največjih mojstrov, lahko naučili tudi priprave okusnih in elegantnih posladkov.
Ste vedeli, da ime La Ganache nosi več kot 160 letno tradicijo – ime je dobilo po slastni kremi iz čokolade, sladke smetane in masla, ki so jo leta 1850 prvi pripravili v kultni pariški slaščičarni Sirau.
Delavnice LA GANACHE bo vodil slaščičar francoske šole Chef Naser Gashi, ki je tudi ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja v Sloveniji, s svojim delom pa je pripomogel k dvigu kulture »slaščičarjenja« pri nas.
Prijave na delavnice zbiramo na: gashi@laganache.eu