Vse, kar morate vedeti pred začetkom 14. sejmov Okusov
22. 1. 2020
Več kot 500 razstavljavcev, več kot 500 predstavitev
22. 1. 2020

Koktejl ali pivo? Na 14. sejmih Okusov kar oboje!

Prihajajo že 14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov, ki bodo na široko ponudili vpogled v trende, dobre prakse in tehnološke inovacije na HO-RE-CA področju. Sejmi Okusov zagotavljajo prostor sproščene strokovne družabnosti ter pokrivajo osem pomembnih področij – gastronomija, pijača, kava, slaščičarstvo, pekarstvo, gostinsko – hotelska oprema, sladoled in vino. Svoja vrata bodo odpirali štiri dni, od srede, 29. januarja, do sobote, 1. februarja – vsakič od 10. do 19. ure.

Po sledeh trendov v letu 2020

Sejmi Okusov so v vseh teh letih utrdili v svoji vlogi – so nepogrešljiv člen v povezavi med zaposlenimi in strokovnjaki v stroki, hkrati pa tudi zainteresirano strokovno javnostjo. Vztrajno sledijo napredku in dajejo prostor tehnološkim inovacijam v stroki, v svojem bistvu pa ostajajo zvesti primarni vlogi sejma kot medija – poudarjajo pomen in kvaliteto osebnega stika, ki odpira vrata v svet.

Po sledeh trendov in inovacij v letu 2020 bo šel tudi letošnji strokovni in razstavni program, s poudarkom na ponudbi pijače. Z mojstri barmani Društva barmanov Slovenije in podjetjem Venka Vojo pripravljamo širok in strokoven vpogled v svet mešanja pijač – od predstavitev trendov na področju brezalkoholnih in alkoholnih koktejlov, opreme, do degustacij in tekmovanj. Delavnice bodo v ospredje postavile gin, rum, cocalero in peneči eleksir, za vse priložnosti. Na 14. Mednarodnih sejmih Okusov bomo okronali zmagovalce v kar dveh kategorijah – ICC VENKA VOJO – Brezalkoholni koktajl in ICC VENKA VOJO TROPHY 2020, ki je popolnoma novo tekmovanje pri nas.

Prihaja tudi posebno presenečenje – Mednarodni strokovni sejmi Okusov bodo dobili čisto svoj uradni koktejl – ker se za 14. po vrsti to že spodobi. Kakšen bo, še ne vemo. Pravzaprav niti ne bomo vedeli do uradnega začetka sejma, 29. januarja. Naši barmani recept skrbno skrivajo, zato že težko pričakujemo prvi dan sejmov, ko bo skrivnost razkrita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pivo leta in KrAftRCA

Poskrbeli smo tudi za ljubitelje piva – z delavnicami, tekmovanjem in degustacijami. Dobili bomo že 3. GASTexpo pivo leta, naziv, za katerega se potegujejo craft pivovarne. Mojstri pivovarji Pivovarne Laško Union bodo pripravili delavnice točenja piv, razstavljavci pa poskrbeli, da degustacij ne bo (z)manjkalo. Prihaja tudi KrAftRCA Loo-blah-nah craft pivovarne, prava poživitev sejemskega dogajanja, ki bo pritegnila poglede in spodbudila živahne debate in tudi »selfije«. O čem točno govorimo? Pridite in spoznajte KrAftRCO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tako na 14. Mednarodnih strokovnih sejmih Okusov ni več dilema ali pivo ali koktejl. Kar oboje! Lahko tudi vino – tudi vino bo dobilo svoj prostor na sejmišču. Ali pa kar vse, sejmi Okusov bodo trajali štiri dni, – dovolj časa, da bo vsak lahko našel nekaj za svoj okus.

Vsako leto se trudimo, da gremo korak dalje v ponudbi, kvaliteti ter strokovnosti programa. Na prihajajočih sejmih Okusov smo moči še posebej usmerili v izboljšanje ponudbe koktejlev in piv – z zagotovostjo lahko trdimo, da nam je to uspelo. Pridružite se nam in se prepričajte!