Koktejl ali pivo? Na 14. sejmih Okusov kar oboje!
22. 1. 2020
Že prvi dan sejmov Okusov presegel pričakovanja
29. 1. 2020

Več kot 500 razstavljavcev, več kot 500 predstavitev

Prihajajoči Sejmi okusov bodo že 14. zapovrstjo na široko ponudili vpogled v najnovejše trende in tehnološke inovacije na področju gostinstva in hotelirstva. Kot vodilni strokovni sejmi na področju Ho-Re-Ca (op. p. Hotelirstvo, Restavracije, Catering) v regiji so nepogrešljiv člen v povezavi med zaposlenimi in strokovnjaki v stroki, hkrati pa tudi zainteresirano strokovno javnostjo. Sejem zagotavlja kvaliteto v storitvi, raznoliko in pestro ponudbo, najpomembneje pa je, da daje zaslužen prostor strokovnosti ter inovacijam na gastronomskem in hotelirskem področju.

Na razstavnih prostorih dogajanja ne bo manjkalo

14. Mednarodne strokovne sejme Okusov bo tvorilo več kot 500 domačih ter tujih razstavljavcev, ki zastopajo (pri)znane blagovne znamke in podjetja. Že več mesecev pripravljajo strokovni razstavni program, kot ga še ni bilo. Strokovne delavnice, interaktivna predavanja, atraktivne predstavitve, inovativni razstavni program, degustacije in preizkus različne opreme, strojev in aparatov. Na razstavnih prostorih dogajanja ne bo manjkalo, prav vsak obiskovalec bo lahko našel nekaj za svoj okus. Iz prve roke bo moč spoznati nove tehnologije za pripravo hrane ter pijače in trende, ki jih narekuje njihova postrežba.

Razstavljavci so povabili tudi kulinarične strokovnjake in chefe, tako se nam bodo med drugim pridružili tudi Luigi Lupi, oče Latte Art umetnosti, Carlo Casoni, italijanski chef – Mutti korporativni kuhar, kulinarični promotor Boštjan Palčič, Primož Dolničar, David Bais, …

Prvič v Sloveniji bomo lahko iz prve roke spoznali nagrajene porcelane, priča bomo predstavitvam nadpultnih strojev, ki spreminjajo način priprave hrane, se naučili, kako s pomočjo aparatov narediti domače testenine ter spoznali kar nekaj aplikacij in programov, ki bodo olajšale poslovanje v gastronomiji in hotelirstvu. Prvič bosta pri nas predstavljena tudi brezalkoholni rum Rumish in gin Ginish, dobili bomo že 3. Pivo leta in pozdravili dve čisto novi tekmovanji v mešanju pijač – ICC VENKA VOJO TROPHY 2020 – fancy drink, in 29. DP& ICC VENKA VOJO – brezalkoholni koktejl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cmok day, Tomato day, S proseccom v srcu, Zeleno zlato, Show cooking, …

Na razstavnih prostorih se bo veliko kuhalo in še več degustiralo. Ljubljanske mlekarne pripravljajo poseben Cmok Day, Mutti pa Tomato Day. Kremeniti bo vse dni gostil »show-cooking«, ki bo odprt za vse željne novega znanja. Italijansko podjetje DG Global Project srls bo organiziralo kar tri dogodke in predstavitve – S PROSECCO-m v SRCU, ZELENO ZLATO – ekstra deviško oljčno olje, ter predstavitev vrhunskih vin VALPOLICELLA in FRANCIACORTA. Podjetja z gostinsko in hotelsko opremo bodo omogočile, da si vso razstavljeno opremo ogledate, jo preizkusite in tako dobite izkušnjo iz prve roke, ki jo lahko enostavno prenesete v svoje poslovanje.

Zanimivega dogajanja, tudi takšnega, kot ga pri nas še ni bilo, zagotovo ne bo manjkalo, 14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov bodo za vse okuse. Celoten strokovni program, program na razstavnih prostorih ter novosti si lahko ogledati tudi na povezavi: https://www.gast.si/za-obiskovalce/program-dogajanja/, in na naših družbenih omrežjih Facebook in Instagram.