»Viva la Pizza! Pizza Romana, Napoletana, Classica! Focaccia, Bruschette, Ciabatta!«

VSTOPITE V SVET PIZZE

Ali ste vedeli, da je izraz ”pizza” star več kot 1000 let? Prvi znani zapis besede namreč sega že v leto 997. Sejem Pizze na GASTexpo sicer še nima takšne tradicije, se je pa zadnjih letih utrdil kot eden izmed ključnih členov celotnega dogajanja. Na široko odpira vrata v svet pizze, ki je v kulinaričnih merilih zagotovo eden izmed dominantnejših po vsem svetu.

DELAVNICE in ŠOLA PIZZE

Prišli bodo največji italijanski mojstri ter svetovni prvaki v izdelovanju pic, ki bodo svoje znanje in izkušnje delili tudi na delavnicah. Za obiskovalce bodo oblikovali posebno Šolo pizze, kjer bodo učili, kako narediti dobro testo, kakšna je zdrava pica in kako jo pripraviti ... Pa kakšna je razlika med Romano, Napoletano in Classico. Strokovnost in pomembnost delavnice zagotavlja tudi diploma o sodelovanju, ki jo udeleženci prejmejo.

ŠOLA PIZZE - Prijava...Pohitite s prijavo - število mest je omejeno!

11. TEKMOVANJE za "NAJPICOPEKA Slovenije"

(Četrtek, 1. Februar 2024 ob 10.00 uri)

Tudi letos bo sejem Okusov GASTexpo dobil svojo uradno pizzo! Zaenkrat naj še ostane skrivnost, kakšna bo. Obiščite nas na sejmu, da skupaj razvajamo svoje brbončice s prepletom pravih italijanskih okusov.

Vsako leto veliko zanimanja vzbudi tudi TEKOMVANJE za »Najpicopeka Slovenije«, tokratno bo že enajsto po vrsti, z mednarodno udeležbo. Na tekmovanje se lahko picopeki in kuharji prijavijo kot posamezniki ali pa kot predstavniki svoje pizzerije oziroma lokala.

NAJPICOPEK Slovenije - Tekmovanje

*mesta so omejena, zato s prijavo ne odlašajte! Prijave zbiramo na: rekar.ales@gmail.com