Vse kar potrebujete za kvaliteten obisk sejma
8. 2. 2023
Uspešno so se zaključili 16. Ho-Re-Ca Hibridni sejmi Okusov
14. 2. 2023

PROGRAM DELAVNIC, TEKMOVANJ in DRUGIH DOGAJANJ & NOVOSTI

Se ne znate odločiti, kaj boste počeli na 16. Ho.Re.Ca sejmih Okusov?

Potem ste prišli na pravo stran!

Ne moremo vam sicer svetovati pri poslovnih odločitvah, lahko pa vam povemo, kaj se bo dogajalo pri nas!

Vsako jutro se prične z dobro kavo, kako pa jo narediti še boljšo?

Baristi in baristke (iz Atlantic droga Kolinska) bodo za vas na razstavnem prostoru Barcaffe pripravili delavnice Osnove BARISTA & LATTE ART.
Na delavnici Osnove BARISTA se boste spoznali z delom Barcaffe barista, izvedeli boste, kaj vpliva na okus kavnega napitka in kakšen je vpliv aparata in mlina, naučili se boste ekstrakcije, ocene espresso napitka in kako poskrbeti za čistočo espresso opreme in še več.
Na delavnici LATTE ART boste pridobili veščino priprave mikrokreme in Latte art, podučili se boste o kavnih napitkih, o LAGS-u in še več.
Delavnice so brezplačne, število prijav pa je omejeno, zato pohitite in se prijavite na delavnice https://www.gast.si/latte-art-2/

Tudi vi po dobri kavi in nekaj pretečenih minutah na delu, že začnete razmišljati o kosilu? Naš predlog: pizza!

KZ Metlika bo ponovno z nami s Šolo priprave pizze. Delavnice so bile izoblikovane pod budno taktirko njihovih mojstrov picopekov, ki bodo z vami delili svoje znanje, izkušnje in nasvete.
Prijavite se lahko na delavnico Spoznavamo svet pizze, Hitro šolo pizze ali pa povprašate za individualne tečaje.
Ne pozabite, da letos poteka Jubilejno 10. tekmovanje za »NAJPICOPEKA Slovenije«. Ali bo vaša pizza dobila naziv uradne pizze 16. sejmov Okusov GASTexpo?
Več informacij in navodila za prijavo na šolo pizze in tekmovanje najdete na https://www.gast.si/sola-pizze/

Za posladek pa sladoled!

Na sejemskem prostoru Makabo bo od srede do petka prisoten tudi Carpigianijev chef – Stefano Marinucci, ki ima desetletja izkušenj kot kuhar in izdelovalec sladoleda. Kot kuhar je delal za številne restavracije z zvezdicami in za televizijske programe. Danes je svetovalec in predavatelj na Carpigiani Gelato University. Pridružite se mu! https://www.gast.si/sladoled-in-slascice/

Če niste med tistimi, ki bi pozimi jedli sladoled, se pridružite LA GANACHE delavnicam!

Delavnice bo vodil slaščičar francoske šole Chef Baser Gashi, ki je tudi ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja v Sloveniji. Posladkali se boste z orehovo pito, macarons, … letos tudi z diabetičnimi piškoti za tiste, ki vas mikajo malo manj sladke slaščice. Kdo bo prvi prijavljen? https://www.gast.si/sladoled-in-slascice/

Vse dni sejma vas GIZ HO.RE.CA Center vabi na brezplačne delavnice kuhanja in peke.

Kuharske delavnice bodo potekale pod taktirko Jerneja Podpečana ter izvrstnega mojstra kulinarike in znanega obraza s televizije Boštjana Palčiča iz Gastrofuzija , ki se okoli štedilnikov vrti že skoraj 30 let. Pekarske delavnice pa pod taktirko Pole Bekeraj in slaščičarja Klemna.
Seveda sladoleda ni nikoli dovolj! Tudi na razstavnem prostoru Horeca Centra boste lahko pridobili nova znanja izdelave sladoleda in doziranja sladoleda v manjše embalaže. Njam! https://www.gast.si/gastronomske-delavnice-horeca-centra/

NOVOSTI na razstavnih prostorih

  • Vse dni se bodo razstavljavci predstavljali na njihovih razstavnih prostorih s pestro ponudbo Ho.RE.Ca opreme in demonstracijami uporabe le-te, od ponudbe profesionalnih kuhinj, pečic, pomivalnih in pralnih strojev, aparatov za led, aparatov za kavo,....
  • Manjkalo ne bo niti ponudbe novih pijač, kav, čajev, številčna ponudba in novosti ponudbe domačih in tujih piv.
  • Da bo učenje tudi zabavno, bo poskrbela inovativna in funkcijsko dovršena Pircheck aplikacija, ki bo poskrbela za izobraževanje in stimulacijo zaposlenih v gostinstvu, vabljeni na stojnico Pivovarne Laško Union.
  • Barmani vas bodo presenetili s skrivnostmi recepti z živahno ponudbo tako alkoholnih kot tudi brezalkoholnih koktejlov.
  • Tudi letos bodo pokušine zbranih konjakov Meukow, priznanih pijač znamke Berryshka in izbrano ponudbo tako domačih kot tujih vin.
Vsako leto razstavljavci pripravijo novosti, da vam popestrijo izkušnjo in vam pomagajo k boljši poslovni izbiri! Nekaj izmed letošnjih novosti si lahko že predčasno pogledate na naši spletni strani https://www.gast.si/dogajanja-na-razstavnih-prostorih/

Naša novost: Nekatere delavnice in tekmovanja bomo letos PRVIČ predvajali v živo – “streaming” na PRVEM digitalnem sejmu Okusov GASTexpo!
Spremljajte nas na digitalnem sejmu, kjer bo v prihodnjih dneh znan program streaminga https://register.confiva.com/gastexpo/

Vabljeni k ogledu programa dogajanja in se vidimo zelo kmalu!

*Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

GAST mobile 450 EN

Hibridni sejem je zagotovo korak v prihodnost – Hvala, da le to oblikujemo skupaj z vami!

Hibridni sejem je zagotovo korak v prihodnost – Hvala, da le to oblikujemo skupaj z vami!