Vsako jutro se prične z dobro kavo, kako pa jo narediti še boljšo?
Baristi in baristke (iz Atlantic droga Kolinska) bodo za vas na razstavnem prostoru Barcaffe pripravili delavnice Osnove BARISTA & LATTE ART.
Na delavnici Osnove BARISTA se boste spoznali z delom Barcaffe barista, izvedeli boste, kaj vpliva na okus kavnega napitka in kakšen je vpliv aparata in mlina, naučili se boste ekstrakcije, ocene espresso napitka in kako poskrbeti za čistočo espresso opreme in še več.
Na delavnici LATTE ART boste pridobili veščino priprave mikrokreme in Latte art, podučili se boste o kavnih napitkih, o LAGS-u in še več.
Delavnice so brezplačne, število prijav pa je omejeno, zato pohitite in se prijavite na delavnice https://www.gast.si/latte-art-2/
Tudi vi po dobri kavi in nekaj pretečenih minutah na delu, že začnete razmišljati o kosilu? Naš predlog: pizza!
KZ Metlika bo ponovno z nami s Šolo priprave pizze. Delavnice so bile izoblikovane pod budno taktirko njihovih mojstrov picopekov, ki bodo z vami delili svoje znanje, izkušnje in nasvete.
Prijavite se lahko na delavnico Spoznavamo svet pizze, Hitro šolo pizze ali pa povprašate za individualne tečaje.
Ne pozabite, da letos poteka Jubilejno 10. tekmovanje za »NAJPICOPEKA Slovenije«. Ali bo vaša pizza dobila naziv uradne pizze 16. sejmov Okusov GASTexpo?
Več informacij in navodila za prijavo na šolo pizze in tekmovanje najdete na https://www.gast.si/sola-pizze/
Na sejemskem prostoru Makabo bo od srede do petka prisoten tudi Carpigianijev chef – Stefano Marinucci, ki ima desetletja izkušenj kot kuhar in izdelovalec sladoleda. Kot kuhar je delal za številne restavracije z zvezdicami in za televizijske programe. Danes je svetovalec in predavatelj na Carpigiani Gelato University. Pridružite se mu! https://www.gast.si/sladoled-in-slascice/
Delavnice bo vodil slaščičar francoske šole Chef Baser Gashi, ki je tudi ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja v Sloveniji. Posladkali se boste z orehovo pito, macarons, … letos tudi z diabetičnimi piškoti za tiste, ki vas mikajo malo manj sladke slaščice. Kdo bo prvi prijavljen? https://www.gast.si/sladoled-in-slascice/
Kuharske delavnice bodo potekale pod taktirko Jerneja Podpečana ter izvrstnega mojstra kulinarike in znanega obraza s televizije Boštjana Palčiča iz Gastrofuzija , ki se okoli štedilnikov vrti že skoraj 30 let. Pekarske delavnice pa pod taktirko Pole Bekeraj in slaščičarja Klemna.
Seveda sladoleda ni nikoli dovolj! Tudi na razstavnem prostoru Horeca Centra boste lahko pridobili nova znanja izdelave sladoleda in doziranja sladoleda v manjše embalaže. Njam! https://www.gast.si/gastronomske-delavnice-horeca-centra/
Naša novost: Nekatere delavnice in tekmovanja bomo letos PRVIČ predvajali v živo – “streaming” na PRVEM digitalnem sejmu Okusov GASTexpo!
Spremljajte nas na digitalnem sejmu, kjer bo v prihodnjih dneh znan program streaminga https://register.confiva.com/gastexpo/
*Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.