Vsebina se nanaša na pretekli sejem – za novi sejem v letu 2024 je v pripravi.

 

Podjetje MAKABO d.o.o. vabi na svoj razstavni prostor

kjer bo prisoten Carpigianijev chef – Stefano Marinucci.

 

Stefano Marinucci ima desetletja izkušenj kot kuhar in izdelovalec sladoleda. Kot kuhar je delal za številne restavracije z zvezdicami in za televizijske programe. Danes je svetovalec in predavatelj na Carpigiani Gelato University.

Osredotočeni bomo predvsem na predstavitev strojev iz linije CARPIGIANI FOOD SERVICE, med drugim bo chef Marinucci prikazal kar nekaj zanimivih predlogov, kako sladoled – gelato vključiti v gostinsko/restavracijsko ponudbo, ne samo kot sladica.

Gelato je lahko pripravljen in ponujen kot predjed, glavna jed, sladica, pa tudi kot zdrav zajtrk, zakaj pa ne?

Med drugim se bomo poigrali s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM, POLENTO Z ZELIŠČI, MOZZARELLO, PARADIŽNIKOM IN PRŠUTOM in še marsikaterimi tradicionalnimi slovenskimi krožniki.

 

 

 

 

»Slaščičar, ki varčuje pri čokoladi, ne more pripraviti vrhunskih slaščic.« (Naser Gashi)

SLAŠČIČARSKE DELAVNICE LA GANACHE VAS PRIČAKUJEJO

Želiš pripravljati sladice kot najboljši francoski slaščičarji ali pa kot pravi slaščičar preprosto slaviti čokolado? Potem se oglasite na delavnicah La Ganache, kjer sladkosti in radosti ne bo manjkalo. Spoznali se boste s celovito ponudbo prefinjene slaščičarske umetnosti pri nas in se iz prve roke – od največjih mojstrov, lahko naučili tudi priprave okusnih in elegantnih posladkov.

Ste vedeli, da ime La Ganache nosi več kot 160 letno tradicijo – ime je dobilo po slastni kremi iz čokolade, sladke smetane in masla, ki so jo leta 1850 prvi pripravili v kultni pariški slaščičarni Sirau.

Delavnice LA GANACHE bo vodil slaščičar francoske šole Chef Naser Gashi, ki je tudi ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja v Sloveniji, s svojim delom pa je pripomogel k dvigu kulture »slaščičarjenja« pri nas.

PROGRAM IN URNIK

Prijave na delavnice se zbirajo na: pisarna@gast.si