Okusi martinovanja z GASTexpo
9. 11. 2023
Z umetno inteligenco do najboljšega piva
23. 11. 2023

Umetnost v skodelici – kava

Verjetno se strinjate, da je kava eden izmed najbolj priljubljenih toplih napitkov na svetu. V Evropo so jo pripeljali beneški trgovci v 17. stoletju, ko so se v Italiji začele odpirati prve kavarne.

Od takrat dalje se je pitje kave razširilo po vsem svetu in postalo priljubljen način druženja, tako prijateljev kot tudi poslovnih partnerjev.

Ni presenetljivo, da je Luigi Lupi oziroma oče latte arta, dvakrat gostoval in predaval na našem sejmu, saj izvira prav iz Italije. Rezultati najboljših okusov kave se namreč pokažejo šele ob pravilni pripravi. Ravno zato so delavnice Espresso in Latte art že stalnica našega sejma - najboljša kava je zmeraj pripravljena s strokovnostjo.

 
 

Tekom sejma GASTexpo se je svet kave nenehno razvijal in zato danes poznamo kavo v kapsulah, okolju prijazne alternativne embalaže in proizvodnjo kave s pomočjo umetne inteligence. Le ta daje napotke, kako vzgojiti najboljšo kavo in s pomočjo algoritmov selekcionira kavna zrnca. Ko pa si zaželimo spiti kavo, jo damo delati v poseben kavni avtomat, ki prilagodi razmerja in izbere optimalno višino pritiska za najboljšo kavo.

 
 

Na 17. Mednarodnih Ho-Re-Ca Sejmih okusov GASTexpo vas čakajo najboljši ponudniki tega priljubljenega napitka, poleg tega pa še široka izbira aparatov za pripravo kave, kavnih mlinčkov, penilcev mleka in še več.


Vabljeni, da odkrijete čarobni svet kave na GASTexpo od 31. januarja do 3. februarja 2024.


Do takrat pa začnite z nami odštevati do novih poslovnih priložnosti:

 
 

Hibridni sejem je zagotovo korak v prihodnost – Hvala, da le to oblikujemo skupaj z vami!

Hibridni sejem je zagotovo korak v prihodnost – Hvala, da le to oblikujemo skupaj z vami!