Sejmi okusov 2020 bodo … za vse okuse
20. 11. 2019
Prihaja prvi uradni »KOKTEJL GASTexpo 2020«
26. 11. 2019

Na sejmih Okusov prvič uradna »Pizza GASTexpo 2020«

Ste vedeli, da je izraz pizza star več kot 1000 let? Prvi znani zapis besede namreč sega že v leto 997.

Ste vedeli, da naj bi prva pizza, kot jo poznamo danes, luč sveta ugledala konec 18. stoletja, nekaj desetletij zatem, ko so osvajalci iz Amerike prinesli paradižnik? Ste vedeli, da bo na prihajajočih sejmih Okusov luč sveta ogledala prva uradna GASTexpo pizza?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da, prav ste slišali – prva uradna pizza sejmov Okusov. V sodelovanju z našimi razstavljavci in izvajalci pripravljamo pizzo, ki bo narekovala trende v letu 2020 – tako kot Mednarodni strokovni sejmi Okusov. Pizzo bomo na ugled in pokušnjo postavili eksluzivno samo na sejmih Okusov 2020, zato nas spremljajte, da ne zamudite priložnosti med prvimi videti (in poizkusiti) trende v svetu pizze, ki bodo zaznamovali prihajajoče leto.

Poleg čisto naše pizze, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev, razstavljavci in sponzorji, bodo sejmi Okusov postregli tudi z široko ponudbo opreme in pripomočkov za pripravo, peko in postrežbo pizze. V prvih dneh sejmov bo potekala Šola pizze, kjer bodo znani picopeki predajali svoje znanje in izkušnje. Šola pizze se bo predvsem poigravala z mislijo, kaj vse še lahko nastane iz testa, kako na različne načine predstaviti pizze in kako pripraviti »klasike«, kot sta Romana in Napoletana, ki bodo navdušile še tako zahtevne goste.

Vsako leto veliko zanimanja vzbudi tudi tekmovanje za »Najpicopeka Slovenije«, tokratno bo že osmo po vrsti, z mednarodno udeležbo. Na tekmovanje se lahko picopeki in kuharji prijavijo kot posamezniki ali pa kot predstavniki svoje pizzerije oziroma lokala. Zmagovalec se bo lahko pohvalil z nazivom »Najboljše pizze v Sloveniji« in našo državo zastopal na Svetovnem prvenstvu picopekov, ki je vsako leto v Neaplju, rojstnem mestu sodobne pice.