Rezultati 1. Državnega prvenstva v Latte Art v Sloveniji
1. 2. 2019
Na sejmih Okusov prvič uradna »Pizza GASTexpo 2020«
25. 11. 2019

Sejmi okusov 2020 bodo … za vse okuse

Še točno 69 dni in vrata bodo na široko odprli že 14. Mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, ki bodo na enem mestu združili 8 Ho-Re-Ca področij – Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled, Pivo, Vino in Gostinsko – Hotelska oprema. Kot edini tovrstni strokovni sejmi v Sloveniji in vodilni v regiji imajo vsako leto nezamenljivo vlogo pri predstavitvi najnovejših trendov ter tehnoloških inovacij v gostinstvu in hotelirstvu. Hkrati nastavljajo ogledalo gostinsko – hotelirski stroki, tako v Sloveniji kot zunaj meja in zarisujejo smernice za prihodnost.

Vsako leto boljši, kvalitetnejši, strokovnejši

Minuli sejmi okusov so presegli pričakovanja in podrli rekord – udeležilo se jih je več kot 500 razstavljavcev in več kot 20.000 obiskovalcev,  ki so se združili v želji po pridobivanju in izmenjavi znanj, širjenju poslovnih kontaktov in mrež, promociji lastnih blagovnih znamk, predstavitvi ter postavitvi na zemljevid gastronomije oziroma hotelirstva in iskanju novih poslovnih priložnostih. Organizatorji pričakujemo, da bo tudi letos tako, zato se trudimo ponudbo, program kvaliteto in strokovnost sejma popeljati še na višjo raven.

Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled so sicer edini strokovni sejmi v Sloveniji na področju Ho-Re-Ca (op. p. Hotelirstvo, Restavracije, Catering), zato so nepogrešljiv člen v povezavi med zaposlenimi in strokovnjaki v stroki, hkrati pa tudi zainteresirano strokovno javnostjo. Sejem zagotavlja kvaliteto v storitvi, raznoliko in pestro ponudbo, najpomembneje pa je, da daje zaslužen prostor strokovnosti ter inovacijam na gastronomskem in hotelirskem področju.

       

Predstavitve, razstave, degustacije, delavnice, predavanja, tekmovanja …

Če za razstavljavce, ki skupaj pokrivajo vsa področja gastronomske panoge, pravimo, da so srce Sejmov okusov in jim vlivajo življenje, lahko za predavanja, delavnice in interaktivna izobraževanja rečemo, da so duša sejmov. Udeležencem prefinjeno odprejo široke možnosti, da se učijo in izpopolnjujejo od najboljših v stroki. Delavnice pokrivajo široko kulinarično področje – od šole peke pice, slaščičarskih in pekarskih delavnic, izdelave različnih živil z uporabo profesionalne opreme, do priprave koktejlov, kave, piva in delavnic Latte Art & Barista. Večina delavnic bo popolnoma brezplačnih, udeleži pa se jih lahko čisto vsak, ki se navdušuje nad kulinariko – profesionalno ali ljubiteljsko.

Štiridnevno dogajanje bodo še dodatno popestrila tekmovanja – tudi tokrat se boste lahko najboljši kulinarični ustvarjalci pomerili v pripravi pizze, mešanju barskih pijač, izdelavi sladoled in umetnosti risanja na kavne mlečne kreme. Na sejmu je posebno mesto rezervirano tudi za najboljše poznavalce piva in njihovim butičnim pivovarnam, ki se potegujejo za naziv GASTexpo pivo leta.

Pridružite se nam – kot razstavljavec ali obiskovalec, da skupaj oblikujemo sedanjost in prihodnost gostinsko – hotelirske stroke, ki je ena izmed najhitreje rastočih in spremenjajočih se panog. Vsako leto gremo korak dalje v ponudbi, kvaliteti in strokovnosti sejmov, letos pojdite z nami!