Kakovostna gostinska oprema = ključ do uspeha
30. 11. 2023
Digitalno ali osebno?
14. 12. 2023

Odkrijte miklavževo z GASTexpo

Ste vedeli, da prvi znani opisi miklavževanja na Slovenskem segajo v daljno leto 1839? Nekatere navade miklavževanja so bile v tistih časih videti nekoliko drugače, večina pa se jih je obdržala še v današnje dni.

Pred drugo svetovno vojno je nevidni Miklavž ponoči obdaroval otroke na domu in podeželskim otrokom prinesel (suho) sadje, orehe, pekovsko pecivo in slaščice, mestnim otrokom pa igrače, knjige, šolske potrebščine ter zimska oblačila. Čisto vsi pa so po navadi dobili tudi šibo. Dandanes otroci dobijo veliko več materialnih daril, odrasli pa se le redko udeležijo Miklavževega plesa, kot so se nekoč. Tudi Miklavževih sejmov je čedalje manj.

A eno ostaja enako – v teh prazničnih časih vedno zadiši po pekovskih izdelkih in slaščicah.

Najbolj prepoznavni so sladki miklavževi parklji, miklavži ali angelčki iz kvašenega testa. Zadnja leta pa se pojavlja tudi miklavževo medeno pecivo ali pa miklavžev kolač s suhim sadjem.

 
 

Področje pekarstva je v strmem porastu, saj se pojavlja vedno več vrst kruha, ki sledijo trendom zdravega prehranjevanja. Večina trgovskih mrež ponuja sveže pečen kruh in ostale pekovske izdelke.

Na 17. Mednarodnih Ho-Re-Ca Sejmih okusov GASTexpo vas bodo poleg izdelkov za peko in slaščičarstvo čakali tudi najboljši ponudniki vsega sladkega in slanega. Pričakala vas bo obilica ekskluzivnih receptov, ki sledijo najnovejšim slaščičarskim trendom.

Vaše slaščičarske in sladoledarske kreacije bodo uspešnejše ob uporabi pestre ponudbe sladke in hrustljave dekoracije, sladolednih past, kremnih, mlečnih in sadnih prelivov, modernih polnil za pečeno pecivo in še mnogo drugih sestavin za proizvodnjo sladoleda in slaščic.

Obljubljamo vam, da na sejmih GASTexpo od 31. januarja do 3. februarja 2024 ne bo manjkalo sladkega razvajanja!

Poglejte, kako smo se sladkali na preteklih Sejmih okusov!

 
 

Hibridni sejem je zagotovo korak v prihodnost – Hvala, da le to oblikujemo skupaj z vami!

Hibridni sejem je zagotovo korak v prihodnost – Hvala, da le to oblikujemo skupaj z vami!