Kako okrasiti gostinske prostore in kaj ponuditi za veliko noč?
20. 3. 2024
Kako UMETNA INTELIGENCA vpliva na Ho-Re-Ca sektor?
22. 5. 2024

Kaj je trenutno popularno v Ho-Re-Ca sektorju?

Gostje so dandanes vedno bolj ozaveščeni o okoljski problematiki in trajnostnih načelih, zato morate v tej smeri delovati tudi vi. Trudite se zmanjšati ogljični odtis, uporabljajte lokalno pridelano hrano, reciklirajte in poskušajte zmanjšati število odpadkov. Svoje aktivnosti transparentno delite s svojimi gosti in jih obveščajte o svojih pozitivnih praksah.

 
 

Neustavljiva rast digitalizacije zadnja leta učinkovito prispeva k razvoju in rasti Ho-Re-Ca sektorja in postaja vedno bolj pomemben člen poslovanja, ki se mu moramo prilagoditi. Širok spekter digitalnih sprememb sega od naročanja hrane prek aplikacij in elektronskega plačevanja do upravljanja rezervacij digitalno. Če še niste prisotni na socialnih omrežjih in internetu, je to prvi korak vaše digitalizacije. Izkoristite vizualno privlačne fotografije svojih izdelkov in storitev, saj bodo zaradi tega k vam prišli novi obiskovalci ali pa si naročili hrano pri vas preko aplikacije.

 
 

Pri sestavi jedilnika je potrebno upoštevati porast prehranskih omejitev in prehranskih potreb gostov. Priporočljivo je, da imate na svojem jedilniku vsaj eno jed, ki je brezglutenska, veganska ali vegetarijanska. Polega pijač, ki upoštevajo posebne prehranske zahteve, je priporočljivo, da se v ponudbo vključi tudi tradicionalne alkoholne in brezalkoholne pijače kot so pivo, vino, koktejli in razni sokovi.

 
 

Analize in ugotovitve postavljajo v ospredje celotno strankino doživetje pri vas in ne samo vašo dejansko ponudbo. Priporočamo, da gostu ponudite domač ambient, kreativne predstavitve hrane in pijače ter prijazne zaposlene z nasmehom na obrazu.

 
 

Vse to in še več trendov pa boste spoznali na GASTexpo Sejmih okusov, od 29. januarja do 1. februarja 2025.

Za najnovejše informacije o trenutnih trendih v sektorju vam priporočamo, da preverite najnovejše novice, strokovne revije in priporočila strokovnjakov.