Kako UMETNA INTELIGENCA vpliva na Ho-Re-Ca sektor?
22. 5. 2024Pripravite se na GASTexpo 2025. Največji dogodek za Ho-Re-Ca sektor!
26. 9. 2024
Poletna sezona za HORECA sektor prinaša številne priložnosti, a hkrati tudi izzive. Da bi uspešno poslovali, se je potrebno prilagoditi specifičnim sezonskim spremembam in potrebam.
Predstavljamo nekaj ključnih izzivov, s katerimi se omenjeni sektor sooča, ter načine kako jih učinkovito premagati.
1. SEZONSKA NIHANJA
Poletni čas lahko prinese povečano število obiskovalcev zaradi dopustnikov, hkrati pa lahko pride do upada obiska, ker ljudje več časa preživijo na prostem ali potujejo. Prilagoditev oskrbe, osebja in marketinških strategij glede na sezonska nihanja je ključnega pomena.
2. VREMENSKI POGOJI
Ekstremne vročine ali nenadni nalivi lahko močno vplivajo na obiskanost. Potrebno se je pripraviti na prilagoditve delovnega časa in ponudbe glede na vremenske napovedi.
3. OSKRBA S SVEŽO HRANO
V poletnem času je lahko oskrba s svežimi lokalnimi pridelki zahtevna zaradi vpliva vremena na kmetijsko proizvodnjo. Pomembno je vzpostaviti trdne odnose z lokalnimi dobavitelji in imeti pripravljene alternative, da se zagotovi stalno kakovost ponudbe.
4. OSEBJE IN SEZONSKO DELO
Povečan obisk v poletnih mesecih pogosto zahteva dodatno osebje. Mnogi zaposleni, zlasti študenti, pa se takrat odpravljajo na počitnice. Ključno je učinkovito upravljanje rotacije osebja in hitro usposabljanje novega kadra, da bo storitev ostala na visokem nivoju.
5. POVEČANA KONKURENCA
Poleti se konkurenca med obrati povečuje, saj vsi želijo privabiti čim več turistov in domačinov. Inovativna ponudba, izstopajoče marketinške strategije in nepozabna izkušnja za stranke so bistveni za izstopanje na trgu.
Prilagodite se in izkoristite poletje
Prilagodljivost in hitra odzivnost na sezonske izzive sta ključna za uspešno poslovanje v poletnem času. Potrebno je pripraviti svoje strategije, izkoristiti priložnosti, ki jih prinaša poletje in navdušiti svoje goste z edinstvenimi izkušnjami.
Veliko novega boste videli tudi na GASTexpo Sejmih okusov leta 2025, ki bodo potekali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Odkrili boste nov in poglobljen svet gastronomije, gostinske opreme in hotelirstva v vsej svoji veličini.