Profesionalna HoReCa oprema prihodnosti
25. 11. 2025
SLADOLED POZIMI?
VSEKAKOR! Na Sejmih okusov GASTexpo
Ste tudi vi med tistimi, ki si jeseni radi privoščite kepico sladoleda?
Ali pa ga običajno uživate izven poletnih dni, da se ne bi prehladili ob temperaturnih razlikah?
Ste vedeli, da vas sladoled pozimi pravzaprav pogreje, medtem ko vas čaj poleti ohladi?
Strokovnjaki iz Carpigiani Gelato University na sejmu GASTexpo vsako leto predstavijo nove sladoledne smernice in nas razvajajo z mojstrovinami na brezplačnih delavnicah.
Najbolj prodajan sladoledni okus je še vedno pistacija - kralj med okusi,
sledijo Dubai style, slana karamela in mango!
- V ospredju bodo naravne sestavine, manj sladkorja ter veganski sladoledi
- Kupci vse bolj iščemo izdelke brez umetnih barvil in arom, pripravljenih iz kakovostnih surovin, ki nam omogočajo sledljivost izvoru
- Opazna je tudi rast zanimanja za lokalne in sezonske sestavine, kot so oreščki, zelišča ali domače sadje
V segmentu »premium« sladoledov bodo še naprej v trendu gurmanske kombinacije – na primer: pistacija s slano karamelo,vanilja z bučnim oljem, temna čokolada z rdečim vinom in sladoledi z drobci pekovskih izdelkov (ti. »dessert-style« sladoledi) – potica, štrudelj, cheesecake, sacher,...
Raste pa tudi zanimanje za novosti z mediteranskim pridihom, kot so limonina krema, mandelj, ricotta in figa.
Obiščite GASTexpo in odkrijte najnovejše sladoledne trende prihajajoče sezone
Skrbno spremljajte koledar delavnic, saj bomo urnik za leto 2026 sproti posodabljali. Medtem pa si oglejte, katerih delavnic ste se lahko udeležili v letošnjem letu.