»Če bi lahko še enkrat odživel svoje življenje, bi pojedel več sladoleda in manj špinače.« (Don Herold)

SVET SLADOLEDA IN SLAŠČIC

  1. 1. – 1. 2. 2020

 

Sladoled sredi zime? Seveda, pa še kako! Kje? Na sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled 2020! Na sejmu bodo svoje mesto našli trendi in inovacije na štirih glavnih »sladolednih« področjih – surovine ter sestavine, oprema, storitve in najpomembnejše – ljudje. Sladoledu se bodo pridružile še slaščice, tako da bodo vsi štirje dnevi na sejmih Okusov sladko obarvani.

Pričakoval vas bo program slaščičarskih in sladolednih delavnic z vrhunskimi mojstri. Pekli bomo torte, jih glazirali, pa okraševali z različnimi dekoracijami in kremami, se učili, kako iz enega samega testa narediti različne slaščice in kako pripravljati sladolede – take malo drugačne. Vsak dan bo na pokušnjo na voljo več kot 20 okusov na sejmu pripravljenega svežega sladoleda – ker zakaj pa ne?

Na sejmu bo potekalo tudi že 10. Mednarodno prvenstvo v izdelavi sladoleda. Okroglo obletnico bomo obeležili v malce drugačni, spremenjeni obliki tekmovanja – s pripravo GURMANSKEGA SLADOLEDA. Vsak izviren okus, ki bo zagotovo navdušil, bo tudi nagrajen. Prijavijo se lahko vsi slaščičarke/-ji ali sladoledarke/-ji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Ocenjevalna komisija bo sladolede preizkusila ter podala svojo oceno, mnenja in pripombe. Prepričani smo, da jih bodo tekmovalci s svojo kreativnostjo, inovativnostjo in znanjem znali navdušiti.

Prijave se bodo zbirale na*: info@makabo.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM IN URNIK *

[*podroben program in urnik sta v pripravi]