GIZ Kranjska klobasa vabi na svoj razstavni prostor v hali A2 – 49

na dogodka Spoznajmo slovenske zaščitene tradicionalne proizvode! ter Kranjska klobasa z Juretom Galičičem!

VSE DNI, 29. 1. - 1. 2. 2025, od 10h do 18h

Degustacija kranjske klobase z zaščiteno geografsko označbo

SREDA, ČETRTEK IN PETEK, 29., 30. in 31. 1. 2025, od 10h do 16h

Z nami bodo predstavniki certificiranih proizvajalcev kranjske klobase, ki vam bodo predstavili zahteve proizvodnje kranjske klobase, ki je podvržena strogemu nadzoru in v uradnem dokumentu specificiranim zahtevam glede sestavin in postopka izdelave. Vzpostavite poslovni kontakt in ga nadgradite s poslovnim sodelovanjem ter v svojo ponudbo vključite zaščiteno kranjsko klobaso, označeno s simbolom evropske sheme kakovosti Zaščitena geografska označba.


DOGODEK V ČETRTEK, 30. 1. 2025, od 12h do 14h
Spoznajmo slovenske zaščitene tradicionalne proizvode!

Tradicionalni kulinarični proizvodi predstavljajo pomemben potencial v gostinstvu. Posebno mesto med njimi imajo tisti, ki so uradno zaščiteni na evropskem nivoju. Gre za živila, ki so uvrščena v evropske sheme kakovosti in nosijo simbol kakovosti Zaščitena geografska označba, Zaščitena označba porekla ali Zajamčena tradicionalna posebnost.

Slovenija je pri Evropski komisiji registrirala in tako zaščitila 29 kmetijskih pridelkov in živil. Ti imajo poleg posebne tradicionalne in kulinarične vrednosti tudi sloves v lokalnem, regionalnem in nacionalnem prostoru ali celo preko meja države.

Kako dobro jih poznamo? Sploh vemo, kateri slovenski proizvodi so zaščiteni v Evropi? Jih znamo predstaviti našim gostom?

Vabljeni na predstavitev in degustacijo zaščitenih slovenskih mesnih kulinaričnih proizvodov. Med njimi seveda kranjske klobase ter drugih mesnih dobrot z različnih delov Slovenije, ki jih lahko vedno s ponosom ponudimo svojim gostom!

V četrtek, od 12. do 14. ure, na razstavnem prostoru GIZ Kranjska klobasa v Hali A2 - 49.

DOGODEK V SOBOTO, 1. 2. 2025, od 12h do 16h
Kranjska klobasa z Juretom Galičičem!

Če kdo ve, kako na sto in en način pripraviti kranjsko klobaso, je to gotovo Jure Galičič, nekdanji tekmovalec MasterChefa, odličen kuhar in veliki ljubitelj te slovenske dobrote.

Vabljeni na naš razstavni prostor, kjer vam bo v soboto med 12. in 16. uro Jure pokazal nekaj uporabnih idej priprave in serviranja kranjske klobase, s katerimi boste navdušili goste na obisku, pikniku, družinskih dogodkih in praznovanjih, ali pa kar tako, svoje najbližje v domači kuhinji!

Seveda bomo vse skupaj tudi poskusili in se kar takoj prepričali, da je kranjska klobasa lahko res praktičen, ne le okusen prigrizek!

V soboto, od 12. do 16. ure, na razstavnem prostoru GIZ Kranjska klobasa v Hali A2 - 49.

Urnik dogodkov

VSAK DAN 29. 1. - 1. 2. 2025 od 10.00 do 18.00
SREDA, ČETRTEK, PETEK 29. 1. - 31. 1. 2025 od 10.00 do 16.00
ČETRTEK 30. 1. 2025 od 12.00 do 14.00
SOBOTA 1. 2. 2025 od 12.00 do 16.00

GIZ KRANJSKA KLOBASA
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana
https://www.kranjskaklobasa.si/