Znan je datum 18. Ho-Re-Ca Sejmov okusov
20. 2. 2024

Kako okrasiti gostinske in hotelske prostore ter kaj ponuditi gostom za veliko noč?

Bližajo se velikonočni prazniki in s tem podaljšan vikend, kar bo marsikoga poneslo na oddih v hotel ali pa v restavracijo na večerjo.

Zbrali smo nekaj idej za gostince in hotelirje.

1. Velikonočni zajtrk

- Ponudite različne vrste zajtrkov na pladnjih ali v košaricah s poudarkom na tradicionalnih velikonočnih jedeh. Lahko se poigrate in pripravite mini potice, pogačice s hrenom, jajčne namaze na popečenem kruhu ali mini šunke v testu.

- Pripravite lahko tudi posebne “okrašene” kave z čokoladnimi dodatki ali prilogami ali čaje s pridihom pomladnih okusov.

2. Velikonočni meni

- Sestavite poseben tridelni ali večhodni meni, ki vključuje velikonočne jedi, kot so jagnjetina, šunka, mlinci, hren, potica in različne vrste solat.

- Poskrbite za estetsko privlačno postrežbo, morda v obliki gnezda ali pa z dodatki, ki spominjajo na pomladne cvetove.

 
 

3. Velikonočni koktajli

- Pripravite posebne koktajle z velikonočno tematiko, na primer "Pomladna mimoza" ali »Velikonočni koktejl«.

- Uporabite sveže sestavine, kot so jagode, meta in sveže stisnjen pomarančni sok.

- Lahko pripravite tudi brezalkoholni punč iz sadnega soka in čaja, ki ga zlahka dopolnite, ko ga zmanjka.

4. Dekoracija in vzdušje

- Okrasite vašo restavracijo ali hotel s cvetjem, pomladnimi barvami in zajčki, jajci ter čokoladnimi dobrotami. Kuhinjski inventar naj bo v barvah pomladi.

- Morda lahko organizirate tudi kakšen glasbeni dogodek, da ustvarite prijetno vzdušje.

 
 

5. Posebna ponudba za otroke

- Pripravite otroški kotiček s posebnimi aktivnostmi, kot so barvanje pirhov, izdelava velikonočnih okraskov ali iskanje skritih jajc v okolici.

 
 

S kombinacijo okusnih jedi in privlačno dekoracijo boste gostom omogočili nepozabno doživetje ob veliki noči.

Pa vesele velikonočne praznike!