30.1.2016

Barista Battle Challenge in Prvenstvo v izdelavi sladoleda



Včeraj je na sejmu pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije potekalo že 4. Mednarodno prvenstvo Slovenije v izdelavi pizze. Prijavili so se lahko vsi picopeki in kuharji, kateri so lahko tekmovali kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine. Pripraviti so morali dve pizzi, eno Margherito in drugo po lastni kreaciji, katero so tudi poimenovali. Štiričlanska komisija je pri tem ocenjevala pripravo, izvedbo, peko, čas, okus in videz kot tudi predstavitev pizze.

Med in po tekmovanju je med udeleženci vladalo prijateljsko vzdušje, v katerem so tudi pričakali končne rezultate tekmovanja:
tretje mesto je dosegel Aleš Rekar iz gostinskega lokala Piazza del Papa,
drugo mesto je osvojil Mile Lazič iz Planinski dom Komenda,
najboljši slovenski picopek je postal Mihael Tomažič iz picerije Park Seventeen Ilirska Bistrica.

Iskrene čestitke zmagovalcem in vsem tekmovalcem!

 

>>> VIDEO Prvenstvo v izdelavi PIZZE << < 

Sejem pa se danes zaključuje z ravno tako bogatim, pestrim in strokovnim programom:

1. BARISTA BATTLE CHALLENGE
Razstavni prostor: A-59
Ob 14:00

Ogledali si boste lahko finale tekmovanja BARISTA BATTLE CHALLENGE, v sklopu katerega so morali tekmovalci skozi šest različnih preizkusov. Pridite navijati za najboljše!

Več o tekmovanju tukaj.

6. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA
Razstavni prostor: A2-26
Ob 10:00 prijava tekmovalcev in proizvodnja sladolednih vzorcev
Ob 17:00 finalno ocenjevanje – podelitev

Tudi letos bomo izvedli že tradicionalno 6. Mednarodno prvenstvo Slovenije v izdelavi sladoleda, na katerega so se lahko prijavili vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Tokrat se bodo preizkusili v izdelovanju izbranega okusa limone.

Več o tekmovanju tukaj.

Priprava VEGANSKIH JEDI
Razstavni prostor: A2-42

Slovensko vegansko društvo zdrave sestavine rastlinskega izvora združilo v okusne, hitro pripravljene in cenovno dostopne jedi, ki se jih lahko brez slabe vesti najemo do sitega. Pripravili bodo veganske muffine, zdravo zelenjavno pizzo in golaž. Obiskovalci boste lahko iz prve roke izvedeli, kako jesti zdravo, poceni in okolju prijazno.

Delavnice priprave KAVE
Razstavni prostor: A-59

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.

10:00 – 17:30 Welcome drink: druženje ob kavici
11:00 – 12:00 Althaus čaji – Matcha master class
12:00 – 13:30 Brew akademija barista – Delavnica: Latte Art

Več o programu tukaj.

Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI
Razstavni prostor: A2-26

Letošnje delavnice izdelave sladoleda bodo ponovno potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Carpigiani Gelato University, katere člani so vrhunski mojstri s področja sladoledarstva in slaščičarstva. S svojimi delavnicami in tečaji so prisotni že na 5 svetovnih celinah.

Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

DEMONSTRATOR: G. LUCIANO FERRARI – odgovoren za izobraževalne programe v Carpigiani Gelato University.

12:00 – 13:30 MOUSSI in BAVARSKE KREME ter SLADOLEDNE TORTE.

Več o programu tukaj.

SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE
Razstavni prostor: A2-201

Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe zelo okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji.

10:00 – 11:30 Choux Princes Krofki
12:00 – 16:00 Francoske Baguette

Več o programu tukaj.

Predstavitve
Vsak dan sejma se bodo odvijale predstavitve Inovativnega PT ClimatePlus box pomivalnega stroja, Demonstracije oblikovanja sladkorne mase in predstavitve Tehnoloških novosti.


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai