STROKOVNI PROGRAM 2017

 


 

STROKOVNI PROGRAM se odvija na SAMEM SEJMIŠČU na posebej za to namenjenem prostoru v dvorani A2 , na razstavnih prostorih nekaterih razstavljavcev in v predavalnici v avli dvorane A.


Letos je program še strokovnejši, obsežnejši in se ponaša z mednarodno udeležbo tako mojstrov kot tudi tekmovalcev. 


DELAVNICE in PREDSTAVITVE so namenjene tako STROKOVNI kot tudi ŠIRŠI JAVNOSTI in LJUBITELJEM.


NOVOST pri delavnicah
Že uveljavljenim strokovnim delavnicam s področja sladoleda, pizze in slaščičarstva se letos pridružuje še obogateno dogajanje s področja kave v obliki strokovnih delavnic, predavanj in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.


NOVOST pri tekmovanjih

1. PRVENSTVO V AEROPRESSU (petek, 3. 2. 2017)

 

1. DRŽAVNO PRVENSTVO V MEŠANJU BARSKIH PIJAČ (četrtek, 3. 2. 2017)


Tradicionalno prvenstvo v izdelavi PIZZE "NAJ picopek Slovenije" postaja še bolj zanimivo, saj sedaj zmagovalec potuje na svetovno prvenstvo!
O datumih in urnikih programov in tekmovanj vas bomo sproti obveščali preko e-novic, spleta in FB objav.

 

RAZPORED DELAVNIC IN TEKMOVANJ PO DNEVIH - PRILOGA (PDF)


 

PROGRAM DELAVNIC


Obiskovalci bodo svoje znanje lahko bogatili na brezplačnih izobraževalnih delavnicah. Na voljo bo 14 PROGRAMOV DELAVNIC:

Delavnice priprave KAVE

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave različnih kavnih napitkov. Strokovna tematika bo zajemala področja kako do popolnega espressa in pravilne recepture za moderni espresso, prezentacija priprave Signature napitkov poznanih s Coffee in Good Spirit, Latte art delavnice, Hand brew prezentacija, Cupping okušavanje kav s celega sveta, kot tudi predavanje o zgodovini in kulturi pitja kave in mnogo več.

 

Prijave zbiramo na: info@stow.si  

Za več informacij obiščite spletno stran: www.stow.si

 

PROGRAM KAVE SI OGLEJ: tukaj

 

Delavnice PRIPRAVA SLAŠČIC ZA PREDSTAVITEV V VITRINI

V pripravi program slaščičarskih in sladolednih delavnic z vrhunskimi mojstri. Lahko boste izbirali med pestro paleto delavnic in sicer priprava klasičnih tort na enostaven način, Gelato da Passeggio – Priprava sladolednih lučk, priprava sladolednih tub, veganski semifreddi (zmrzline), dekoracija sladoleda v sladoledni vitrini.


Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

 

SLADOLED MALO DRUGAČE (SLADOLEDNE LUČKE, SADNE TUBE), sreda, 1. februar 2017 od 12.00 - 13.30

DEKORACIJE SLADOLEDA V SLADOLEDNI VITRINI - KOMUNICIRATI S SLADOLEDOM, sreda, 1. februar 2017 od 15.00 - 16.30

BAVARSKA KREMA - UPORABA, četrtek, 2. februar 2017 od 11.00 - 12.30

VEGANSKI SEMIFREDDI, petek, 3. februar 2017 od 12.00 - 13.30
MODERNE SLAŠČICE (Priprava Tiramisu',Millefoglie,Cheesecake na enostaven način), petek, 3. februar 2017 od 15.00 - 16.30
PRIHODNOST MODERNIH SLAŠČIC, sobota, 4. februar 2017 od 12.00 - 13.30

 

VEČ INFO: tukaj

 

Prijave zbiramo na info@makabo.si ali na telefonsko številko 041 788 316.

 

 

ŠOLA PIZZE

(Sreda, 1. februar 2017 in četrtek, 2. februar 2017 od 11.00 - 14.30)
Pod taktirko najboljših italijanskih mojstrov najbolj obiskani tečaji priprave pice. Udeleženci prejmejo diplomo o sodelovanju.

 

Prijava na šolo PIZZE (PDF)

 


 

BREZPLAČNE SLAŠČIČARSKE IN PEKARSKE DELAVNICE La GANACHE

Število mest je omejeno.


Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji. Na sejmu bo vodil trendovske tečaje izdelave slaščic.


MACARONS, sreda, 1. februar 2017 14.00 - 15.30 (stopnja zahtevnosti: Zahtevno)
TORTA FRAISIER, četrtek 2. februar 2017 10.00 - 11.30 (stopnja zahtevnosti: Srednje zahtevno)
ČOKOLADNI SOUFFLE , petek, 3. februar 2017 10.00 - 11.30 (stopnja zahtevnosti: Malo zahtevno)
BAGUETTE , petek, 3. februar 2017 11.45 – 17.00 (stopnja zahtevnosti: Srednje zahtevno)
CHOUX PRINCES KROF, sobota, 4. februar 2017 14.00 – 15.30 (stopnja zahtevnosti: Srednje zahtevno)


Program delavnic La GANACHE


Prijave zbiramo na gashi@laganache.eu.

 

 

 


BIO / VEGANSKE DELAVNICE

(sreda, 1. februar 2017 in sobota, 4. februar 2017 od 16.00 - 19.00)


Slovensko vegansko društvo bo predstavilo najnovejše smernice priprave veganskih jedi.
Predstavitev in pokušine bio / veganske kuhinje.

 

 

 

PRIPRAVA KOKTAJLOV Z DRUŠTVOM BARMANOV SLOVENIJE

 

PRIPRAVA BREZALKOHOLNIH KOKTAJLOV, sreda, 1. februar 2017 od 15.00 - 16.30
Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ, četrtek, 2. februar 2017 od 14.00 - 18.00
PRIPRAVA KOKTAJLOV S PENEČIM VINOM, petek, 3. februar 2017 od 12.00 - 14.00
PRIPRAVA KOKTAJLOV ZA VSAKO PRILOŽNOST, sobota, 4. februar 2017 od 12.00 - 14.00

 

HORECA DELAVNICE

KUHAJ S TOMÁŠEM JAVUREKOM


Znani kuhar, zmagovalec resničnostnega šova Gostilna išče šefa bo vodil kuharsko delavnico, kjer se boste naučili vse skrivnosti simpatičnega kuharja!

Število mest je omejeno.  Program si lahko ogledate tukaj

 

HOBOTNICA IN KOZICE NA AZIJSKI NAČIN, sreda, 1. februar 2017 in sobota, 4. februar 2017 od 11.30 do 14.00
TESTENINE MALO DRUGAČE, četrtek, 2. februar 2017 od 14.00 do 16.30


Prijave zbiramo na: info@horecacenter.si ali na mobilni številki 031 574 994

 

 

 

SOUS VIDE DELAVNICA

(četrtek, 2. februar 2017 od 12.00 - 14.00)

 

Metoda kuhanja, znana pod nazivom ‘Sous Vide’ je v zadnjem času zelo priljubljena. ‘Sous Vide’ je francoski izraz, ki pomeni »kuhanje pod vakuumom«‘. Vakuumsko zapakirate meso, zelenjavo, ribe, sadje in tudi druga živila primerna za kuhanje ter jih v vodni kopeli na nizki temperaturi ( 50 do 70 °C) kuhate.

 

Delavnico bo vodil chef Kralji žara BBQ Dejan Turk in strokovnjak na področju aparatur za SOUS VIDE in vakumiranje Renato Bedene.

 

Udeležba je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do zasedbe vseh mest.

Prijavite se lahko preko e-maila: info@horecacenter.si

 

 

KAKO SE PRIPRAVITI NA INŠPEKCIJSKI NADZOR?

(sreda, 1. februar 2017 od 12.00 - 14.00)

 

Osebe, ki pri svojem delu prihajate v stik s hrano, imate pogosto težave z verifikacijo obstoječega HACCP sistema in obilico dokumentacije, ki je dostikrat sama sebi namen. Inšpekcijski nadzor pa vam še vedno predstavlja strah in nepotrebne zadrege.

Na seminarju boste izvedeli na kaj je potrebno biti pozoren pri inšpekcijskem pregledu, podani bodo dosedanji primeri dobre prakse, kaj je po zakonodaji obvezno in kaj ne. Delavnico bo vodila Nataša Mežnarič, diplomirana sanitarna inženirka in strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete.

 

VABILO

 

Prijava je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do zasedbe vseh mest.

Prijavite se lahko preko e-maila: info@horecacenter.si z izpolnjeno PRIJAVNICO

 

DEMO SHOW IZDELAVE SLOVENSKEGA SLADOLEDA VALTEK&ROKMAR z Boštjanom Grmek

 

Vsak dan zajtrk z vročo čokolado Chocomar in degustacija slovenskih sladoledov iz naravnih sestavin.

 

DELAVNICE KAKO PRIPRAVITI NARAVNE SLADOLEDE
OKUS TEMNA, MLEČNA IN BELA ČOKOLADA, sreda, 1. februar 2017 od 11.00 - 12.00

OKUS JOGURT, četrtek, 2. februar 2017 od 11.00 - 12.00

OKUS JAGODA, petek, 3. februar 2017 od 11.00 - 12.00

OKUS PISTACIJA IN LEŠNIK, sobota, 4. februar 2017 od 11.00 - 12.00

 

DELAVNICE PRIPRAVE

VEGE SLADOLED, sreda, 1. februar in sobota, 4. februar 2017 od 14.00 - 15.00
SLADOLEDNE TORTE IN MONOPORCIJE, petek, 3. februar 2017 od 14.00 - 15.00

 

 

 

URŠA SONNENWALD IN CUKERČKI

LASTNICA SLAŠČIČARNE CUKERČKI  

 

Delavnice izdelave okraskov iz sladkorne mase (rože, figure iz risank, 3D okraski) in okraševanje celotne tortice z sladkorno maso.

DEKORACIJA IZ SLADKORNE MASE, sreda, 1. februar 2017 od 15.30 - 17.00 
MONOPORCIJSKE SLADICE, sreda, 1. februar 2017 od 17.00 - 18.30

 

 

 

RAZVAJANJE S SOŠKO POSTRVIJO - TEČAJ IN KULINARIČNI DOGODEK

(sobota, 4. februar 2017 od 10.00 - 11.30)

Ko se srečata zagovornik slovenske kuhinje Primož Dolničar (Delavnica) in sushi mojster Ernest Barać (Nonbiri), nastane edinstven dogodek, ki ga ne gre zamuditi. Prvi poskrbi za prvovrstne slovenske ribe, drugi pa za pravo tehniko. S skupnimi močmi bosta prikazala kako se hitro in pravilno filira ribe, po "šnelkursu" pa sledi pogostitev z večhodnim menijem katerega bodo spremljala vrhunska vina znamke Ferdinand - Vinska klet Četrtič. Za ostrino bodo poskrbeli Oster Rob - kuhinjski noži

 

BODITE DRZNI, ORIGINALNI IN KREATIVNI S TEJANI

(sreda, 1. februar 2017 od 10.00 - 11.30)

Blagovna znamka TEJANI je neuničljiv tim Teje Perjet in Janija Jugovica, ki skupaj delujeta že 4 leta. Delujeta na področju kulinaričnega izobraževanja, poleg kuharskih delavnic, izobraževanj in dogodkov sta tudi zelo dejavna na področju video receptov in kuhanju v udobju lastnega doma.

 

DOMAČI BURGER - BURGER SLOVENIJA
Kako pripraviti "ta pravi" slovenski Burger? Maslena bombetka, slovenska govedina, majoneza iz zelene in hrena, kranjska klobasa in vložene redkvice.



 

Prijave na delavnice pod okriljem HORECA CENTER zbiramo na: info@horecacenter.si. Za več informacij obišči: www.horecacenter.si

 

 

 



 

TEKMOVANJA 2017


Kuharski in slaščičarski mojstri, ter profesionalni barmani in baristi bodo svoje znanje, izkušnje, domišljijo in kreativnost lahko predstavili komisijam na strokovnih tekmovanjih. Predstavljamo 5 PROGRAMOV TEKMOVANJ:


7. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA

(Četrtek, 2. februar 2017 od 10.00 dalje)  
FINALE OB 16.00 URI

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Izbrani okus in ocenjevalna komisija pa ostajata skrivnost. Glavna nagrada tekmovanja je udeležba na enodnevnem tečaju po izbiri na svetovno znani CARPIGIANO Gelato University v Bologni.


Izbrani okus sladoleda: JAGODA


Prijava na 7. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA

 

Znani so ZMAGOVALCI 7. Mednarodnega prvenstva v IZDELAVI SLADOLEDA !

REZULTATI

 


5. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE "NAJpicopek Slovenije"

(petek, 3. februar 2017 ob 10.00)


Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.


NOVOST tekmovanja – zmagovalec se bo udeležil svetovnega prvenstva.


Prijava na 5. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE

 

Znani so ZMAGOVALCI 5. Mednarodnega prvenstva v IZDELAVI PIZZE


REZULTATI

 


 

Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ

(četrtek, 2. februar 2017 ob 14.00)

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla.


Pravilnik


Prijava na Državno prvenstvo v mešanju barskih pijač

 

Znani so ZMAGOVALCI prvenstva v MEŠANJU PIJAČ

REZULTATI

 


2. BARISTA BATTLE CHALENGE

(sobota, 4. februar 2017 - Finale ob 10.00)


Med tekmovanjem gredo baristi skozi šest različnih izzivov, kjer posnemajo delovno okolje profesionalnega Barista, Cupping, Latte Art, Brewing, Naročilo, Signature drink in znanje. Te discipline so zasnovane, da bi preizkusili širino znanja in spretnosti, predstavitev baristov, ki tekmujejo iz oči v oči v bitki pod pritiskom časa.


Prijave zbiramo na: info@stow.si  oziroma www.stow.si  

 

Znani so ZMAGOVALCI 2. BARISTA BATTLE CHALLENGE

REZULTATI

             

 

 

1. Prvenstvo v AEROPRESSU – NOVOST!

(petek, 3. februar 2017 ob 10.00, finale 14.00-15.00)


Tekmovalci bodo svoje spretnosti pri pripravi popolnega espressa prikazali s pomočjo inovativnega pripomočka AeroPress.


Prijave zbiramo na: info@stow.si oziroma www.stow.si

 

Znani so ZMAGOVALCI 1. DRŽAVNEGA prvenstva v AEROPRESS-u

REZULTATI

 

 


 

DOGAJANJE NA RAZSTAVNIH PROSTORIH


Na razstavnih prostorih razstavljavcev bo moč degustirati njihove izdelke, preizkusiti produkte in ostalo s področja gostinstva in hotelirstva.

Dogajanje na razstavnem prostoru podjetja ALPEKS d.o.o.

Sreda, 1. februar 2017 - Degustacija vrhunskih vin iz vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož. Potekala bo ob 11.00, 13.00, 15.00 in 17.00.
Četrtek, 2. februar 2017 - Priprava in strežba Paelle in sangrie v sodelovanju s španskim dobaviteljem Pujadas.
Priprava bo potekala ob 10.00, 12.00 in 14.00. Strežba pa 12.30, 14.30 in 16.30.

Petek, 3. februar 2017 - Priprava in strežba Paelle in sangrie v sodelovanju s španskim dobaviteljem Pujadas.
Priprava bo potekala ob 10.00, 12.00 in 14.00. Strežba pa 12.30, 14.30 in 16.30.

Sobota, 4. februar 2017 - Degustacija vrhunskih vin iz vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož. Potekala bo ob 11.00, 13.00, 15.00 in 17.00.

 

Dogajanje na razstavnem prostoru podjetja KREMENITI d.o.o.

 

Udeleženec Master Chefa, 18-letni Matej Zupančič je prepričal mnoge z njegovim znanjem in inovativnostjo v kuharskem prostoru. Prav tako se lahko pohvali s številnimi državnimi in mednarodnimi priznanji s področja kulinarike. Na razstavnem prostoru Kremeniti d.o.o. bo razvajal vaše brbončice z najrazličnejšimi jedi za vsakdan. Delavnice in degustacije bodo potekale v celotnem terminu sejma.

 

 


 


TEHNOLOŠKE NOVOSTI - TUKAJ 


 


OPOMBA: Pridržujemo si pravico do sprememb

 

 

- PRILOGA (PDF)

 

natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai