STROKOVNI PROGRAM


Vsebine se nanašajo na GASTexpo 2016.

Nove so v pripravi in bodo objavljene v kratkem.

Večina delavnic in tekmovanj bo pretežno enaka z nekaterimi novimi vsebinami.

 

STROKOVNI PROGRAM se odvija na SAMEM SEJMIŠČU na posebej za to namenjenem prostoru v dvorani A2, na razstavnih prostorih nekaterih razstavljavcev in v predavalnici v avli dvorane A (desna predavalnica).

Letos je program še strokovnejši, obsežnejši in se ponaša z mednarodno udeležbo tako mojstrov kot tudi tekmovalcev in del programa je še v pripravi. Podrobni urniki, datumi in vsebine bodo na voljo po praznikih. V nadaljevanju vam že nakazujemo nekaj zanimivih tematik.


DELAVNICE in PREDSTAVITVE so namenjene tako STROKOVNI kot tudi ŠIRŠI JAVNOSTI in LJUBITELJEM.


NOVOST pri delavnicah
Že uveljavljenim strokovnim delavnicam s področja sladoleda, pice in slaščičarstva se letos pridružuje še dogajanje s področja kave v obliki strokovnih delavnic, predavanj in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.

NOVOST pri tekmovanjih
1. BARISTA BATTLE CHALENGE (sobota, 30. 1. 2016 Finale tekmovanja)
1. Modna revija OKUSI MODO (sreda, 27. 1. 2016) 



Program DELAVNIC


Delavnice priprave KAVE (27. - 30. 1. 2016)
Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI (27. - 30. 1. 2016)
Šola PIZZE (27. - 29. 1. 2016)
SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE (27. - 30. 1. 2016) 


Program MEDNARODNIH TEKMOVANJ


1. BARISTA BATTLE CHALENGE (Finale tekmovanja sobota, 30. 1. 2016)
6. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA (sobota, 30. 1. 2016)

1. Tekmovanje v pripravi kavnega koktajla - AFTER DINNER KOKTAJL (četrtek, 28. 1. 2016)
4. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI PIZZE (petek, 29. 1. 2016)
1. Modna revija OKUSI MODO (sreda, 27. 1. 2016) 


Program PREDSTAVITEV


Predstavitev inovativnega PT ClimatePlus box pomivalnega stroja

Demonstracije oblikovanja sladkorne mase

Letni zbor Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije

Priprava VEGANSKIH JEDI 


TEHNOLOŠKE NOVOSTI


Seznam tehnoloških novosti

 


Program DELAVNIC


 Delavnice priprave KAVE (27. - 30. 1. 2016)


Razstavni prostor: A-59

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov. Strokovna tematika bo zajemala področja kako do popolnega espressa in pravilne recepture za moderni espresso, prezentacija priprave Signature napitkov poznanih s Coffee in Good Spirit, Latte art delavnice, Hand brew prezentacija, Cupping okušavanje kav s celega sveta, kot tudi predavanje o zgodovini in kulturi pitja kave in mnogo več.

Število mest je omejeno.

Program in urnik delavnic.

 

Prijava na delavnice na peter.akademija@gastpro.si ali na tel. 031 560 805.

 


Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI (27. - 30. 1. 2016)


Razstavni prostor: A2-26

Letošnje delavnice izdelave sladoleda bodo ponovno potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Carpigiani Gelato University, katere člani so vrhunski mojstri s področja sladoledarstva in slaščičarstva. S svojimi delavnicami in tečaji so prisotni že na 5 svetovnih celinah. Kdo bo vodil delavnice na letošnjem sejmu je še skrivnost .

Delavnice izdelave sladoleda bodo potekale zadnja dva dni sejma v petek, 29., in soboto, 30. januarja.

Ostale dni, sreda, 27., in četrtek, 30. januarja, pa bodo potekale slaščičarske delavnice s privlačnimi naslovi - Cheesecake, Cremino, Semifreddo, Monoporcije, Kozarčki, Mousse.

Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

Podroben program in urniki.

 

Udeležba na delavnicah je brezplačna. Število mest je omejeno. Prijavnica na delavnice.


ŠOLA PIZZE (27. - 29. 1. 2016)


Razstavni prostor: A2-9

Šola pizze se bo odvijala prve tri dni sejma od srede, 27., do petka, 30. januarja 2016, po sledečem programu:

10:00 -12:00 Kako narediti testo in teoretična znanja za izdelavo najboljše pizze

12:00 - 14:00 Free Style praktične lekcije akrobatske pizze

15:00 - 18.:00 Degustacija italijanskih pizz

Število mest je omejeno.

Prijavnica za šolo pizze.

 


SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE (27. - 30. 1. 2016)


Razstavni prostor: A2-201

Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe zelo okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji.


Program in urnik delavnic najdete tukaj.

 

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na gashi@laganache.eu.

 

 


Program MEDNARODNIH TEKMOVANJ


1. BARISTA BATTLE CHALENGE (Finale tekmovanja sobota, 30. 1. 2016)


Razstavni prostor: A-59
Ob 14:00

Med tekmovanjem gredo baristi skozi šest različnih izzivov, kjer posnemajo delovno okolje profesionalnega Barista, Cupping, Latte Art, Brewing, Naročilo, Signature drink in znanje.


Te discipline so zasnovane, da bi preizkusili širino znanja in spretnosti, predstavitev baristov, ki tekmujejo iz oči v oči v bitki pod pritiskom časa.

 

Program tekmovanja (zadnja stran dokumenta).

 

Prijava na Barista Battle Chalenge na peter.akademija@gastpro.si ali na tel. 031 560 805.

 

REZULTATI:

Lori Brnčič, ki je osvojila tretje mesto,
Dean Lučič, ki si je priboril drugo mesto,
Jožica Vohl, ki je osvojila prvo mesto in postala najboljša slovenska baristka.
 

 

 


6. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA (sobota, 30. 1. 2016)


Razstavni prostor: A2-26
Ob 10:00 prijava tekmovalcev in proizvodnja sladolednih vzorcev

Ob 17:00 finalno ocenjevanje – podelitev

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini.

Prijavnica in pravilnik.

 

REZULTATI:

tretje mesto je osvojila Jasmina Mihelj iz Slaščičarne in picerije Šturje,
drugo mesto je pripadlo Ivanu Sirianniju iz podjetja Gustolato,
prvo mesto pa je osvojil Gregor Božičnik iz podjetja Romeo Plus.

 


1. Tekmovanje v pripravi kavnega koktajla - AFTER DINNER KOKTAJL (četrtek, 28. 1. 2016)


Razstavni prostor: A2-42
Ob 15:00

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla na osnovi kave.

 

Pravilnik tekmovanja.

 

Prijavnica na tekmovanje.

 

REZULTATI:

tretje mesto je osvojil Mario Marković,
drugo mesto je dosegel Edin Halačević,
prvo in zmagovalno mesto pa je pripadlo Dragi Kepeš.

Žirija je podelila tudi posebno priznanje za strokovno delo Mitji Acmanu.


4. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI PIZZE (petek, 29. 1. 2016)


Razstavni prostor: A2-42

Ob 10:00

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.

Število mest je omejeno.

Pravilnik in prijavnica.

 

REZULTATI:

tretje mesto je dosegel Aleš Rekar iz gostinskega lokala Piazza del Papa,
drugo mesto je osvojil Mile Lazič iz Planinski dom Komenda,
najboljši slovenski picopek je postal Mihael Tomažič iz picerije Park Seventeen Ilirska Bistrica.


1. Modna revija OKUSI MODO (sreda, 27. 1. 2016)


Razstavni prostor: galerija A
Ob 19:00

Modna revija OKUSI MODO je namenjena pomoči lastnikom gostinskih lokalov ter hotelov in ostalim pri izboru primerne delovne obleke za svoje zaposlene, saj prvi stik pri naročanju hrane ali pijače poteka preko strežnega osebja. Pustiti pozitivni vtis na gosta je odvisno tudi od  urejenosti osebe, ki streže.

 

Modeli na modni pisti bodo oblečeni in obuti v kreacije, ki jih je možno kupiti na trgu. 

 

Več informacij tukaj. Vabilo na modno revijo.


Program PREDSTAVITEV


Predstavitev inovativnega PT ClimatePlus box pomivalnega  


Razstavni prostor: A-19

Na razstavnem prostoru št.19 podjetja Winterhalter v Hali A boste imeli vsak dan sejma možnost videti in občutiti Inovativni PT ClimatePlus box pomivalni stroj s toplotno črpalko, ki deluje kot klimatska naprava in v prostor oddaja hladen, suh zrak.

V PT ClimatePlus box-u si boste lahko ogledali film, si nadeli slušalke in tako spremljali tudi zvoke delovanja. 
 

Prijavnica za predstavitev tukaj.

 

 


Demonstracije oblikovanja sladkorne mase


Razstavni prostor: A-137

Demonstracije oblikovanja sladkorne mase bodo potekale vsak dan med 11:00 in 13:00 ter med 15:00 in 17:00 uro.


Letni zbor Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije


Letni zbor Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije se bo odvijal v sredo, 27. januarja 2016, ob 11:00 uri, v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani v času 10. Mednarodnih sejmov okusov. Letni zbor bo vodilo na novo izbrano predsedstvo in organi ter predsednik društva Tomaž Vozelj.

V času zbora bo dišalo po mariniranih svinjskih rebrcih s posebno žar omako in pastirskem krompirju na profesionalni žar peči na oglje, ki je perfektna kombinacija žara in peči. Kontrolirano tlenje oglja v notranjosti peči preprečuje nastanek plamenov, zato se hrana na površini ne zažiga, kakovostni izolacijski sistem pa omogoča hitro pripravo sočnih jedi z unikatno aromo po žaru. Kopa omogoča pripravo raznovrstne hrane. Z visoko konstantno temperaturo pripravimo meso, ribe in zelenjavo hitro, predvsem pa okusno. Primerna je tudi za peko pic, nizkega kruha in jedi v ponvicah.

S pečenjem v peči KOPA prihranite vsaj 30 odstotkov časa v primerjavi s pečenjem na odprtem žaru, poleg tega pa je KOPA izdelana tako, da zmanjšuje toplotno izgubo in preprečuje segrevanje prostora (kuhinje).


Priprava VEGANSKIH JEDI


Razstavni prostor: A2-42

V soboto, 30. januarja 2016, bo Slovensko vegansko društvo zdrave sestavine rastlinskega izvora združilo v okusne, hitro pripravljene in cenovno dostopne jedi, ki se jih lahko brez slabe vesti najemo do sitega. Pripravili bodo veganske muffine, zdravo zelenjavno pizzo in golaž. Obiskovalci boste lahko iz prve roke izvedeli, kako jesti zdravo, poceni in okolju prijazno.


TEHNOLOŠKE NOVOSTI


Seznam tehnoloških novosti, ki bodo predstavljene na sejmu.

 

 


 

 

OPOMBA: Pridržujemo si pravico do sprememb.

 


STROKOVNI PROGRAM


 KAVA Program delavnic
 ŠOLA PIZZE Prijava na delavnice
 SLADOLED Prijava na delavnice
 LaGANACHE Program delavnic
 SLADOLED Pravilnik in prijava
 BARISTA BATTLE CHALENGE Program
 AFTER DINNER KOKTAJL Prijava na tekmovanje
 PIZZA Pravilnik in prijava
 Modna revija OKUSI MODO
 PT CLIMATEPLUS BOX Prijava na predstavitev
   
   Arhiv 2015
 Strokovni program 2015
 
  VIDEO UTRINKI 2016:
Tekmovanje NAJ PICOPEK 2016
Finale BARISTA BATTLE CHALLENGE 2016
Šola PIZZE 2016
Tekmovanje AFTER DINNER KOKTAJL 2016
Slaščičarska delavnice La Ganache 2016
Delavnice Sladoleda 2016
Delavnice priprave KAVE 2016
Prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA 2016
natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai