STROKOVNI PROGRAM 2017

 


 

STROKOVNI PROGRAM se odvija na SAMEM SEJMIŠČU na posebej za to namenjenem prostoru v dvorani A2 , na razstavnih prostorih nekaterih razstavljavcev in v predavalnici v avli dvorane A.


Letos je program še strokovnejši, obsežnejši in se ponaša z mednarodno udeležbo tako mojstrov kot tudi tekmovalcev. 


DELAVNICE in PREDSTAVITVE so namenjene tako STROKOVNI kot tudi ŠIRŠI JAVNOSTI in LJUBITELJEM.


NOVOST pri delavnicah
Že uveljavljenim strokovnim delavnicam s področja sladoleda, pizze in slaščičarstva se letos pridružuje še obogateno dogajanje s področja kave v obliki strokovnih delavnic, predavanj in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.


NOVOST pri tekmovanjih

1. PRVENSTVO V AEROPRESSU (petek, 3. 2. 2017)

 

1. DRŽAVNO PRVENSTVO V MEŠANJU BARSKIH PIJAČ (četrtek, 3. 2. 2017)


Tradicionalno prvenstvo v izdelavi PIZZE "NAJ picopek Slovenije" postaja še bolj zanimivo, saj sedaj zmagovalec potuje na svetovno prvenstvo!
O datumih in urnikih programov in tekmovanj vas bomo sproti obveščali preko e-novic, spleta in FB objav.

 

 


 

PROGRAM DELAVNIC


Obiskovalci bodo svoje znanje lahko bogatili na brezplačnih izobraževalnih delavnicah. Na voljo bo 6 PROGRAMOV DELAVNIC:

Delavnice priprave KAVE

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave različnih kavnih napitkov. Strokovna tematika bo zajemala področja kako do popolnega espressa in pravilne recepture za moderni espresso, prezentacija priprave Signature napitkov poznanih s Coffee in Good Spirit, Latte art delavnice, Hand brew prezentacija, Cupping okušavanje kav s celega sveta, kot tudi predavanje o zgodovini in kulturi pitja kave in mnogo več.

 

Prijave zbiramo na: info@stow.si 

 

Delavnice PRIPRAVA SLAŠČIC ZA PREDSTAVITEV V VITRINI

V pripravi program slaščičarskih in sladolednih delavnic z vrhunskimi mojstri. Lahko boste izbirali med pestro paleto delavnic in sicer priprava klasičnih tort na enostaven način, Gelato da Passeggio – Priprava sladolednih lučk, priprava sladolednih tub, veganski semifreddi (zmrzline), dekoracija sladoleda v sladoledni vitrini.


Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

 

SLADOLED MALO DRUGAČE (SLADOLEDNE LUČKE, SADNE TUBE), sreda, 1. februar 2017 od 12.00 - 13.30

DEKORACIJE SLADOLEDA V SLADOLEDNI VITRINI - KOMUNICIRATI S SLADOLEDOM, sreda, 1. februar 2017 od 15.00 - 16.30

BAVARSKA KREMA - UPORABA, četrtek, 2. februar 2017 od 11.00 - 12.30

VEGANSKI SEMIFREDDI, petek, 3. februar 2017 od 12.00 - 13.30
MODERNE SLAŠČICE (Priprava Tiramisu',Millefoglie,Cheesecake na enostaven način), petek, 3. februar 2017 od 15.00 - 16.30
PRIHODNOST MODERNIH SLAŠČIC, sobota, 4. februar 2017 od 12.00 - 13.30

 

Več info: tukaj

 

Prijave zbiramo na info@makabo.si ali na telefonsko številko 041 788 316.

 

ŠOLA PIZZE

(Sreda, 1. februar 2017 in četrtek, 2. februar 2017 od 11.00 - 14.30)
Pod taktirko najboljših italijanskih mojstrov najbolj obiskani tečaji priprave pice. Udeleženci prejmejo diplomo o sodelovanju.

 

Prijava na šolo PIZZE (PDF)

 


 

BREZPLAČNE SLAŠČIČARSKE IN PEKARSKE DELAVNICE La GANACHE

Število mest je omejeno.
Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji. Na sejmu bo vodil trendovske tečaje izdelave slaščic.


MACARONS, sreda, 1. februar 2017 14.00 - 15.30 (stopnja zahtevnosti: Zahtevno)
TORTA FRAISIER, torek, 2. februar 2017 10.00 - 11.30 (stopnja zahtevnosti: Srednje zahtevno)
ČOKOLADNI SOUFFLE , četrtek, 3. februar 2017 10.00 - 11.30 (stopnja zahtevnosti: Malo zahtevno)
BAGUETTE , četrtek, 3. februar 2017 11.45 – 17.00 (stopnja zahtevnosti: Srednje zahtevno)
CHOUX PRINCES KROF, petek, 4. februar 2017 14.00 – 15.30 (stopnja zahtevnosti: Srednje zahtevno)


Program delavnic La GANACHE


Prijave zbiramo na gashi@laganache.eu.

 

 

 


BIO / VEGANSKE DELAVNICE

(sreda, 1. februar 2017 in sobota, 4. februar 2017 od 16.00 - 19.00)


Slovensko vegansko društvo bo predstavilo najnovejše smernice priprave veganskih jedi.
Predstavitev in pokušine bio / veganske kuhinje.

 

 

 

HORECA DELAVNICI POD TAKTIRKO TOMAŠA JAVUREKA


Znani kuhar, zmagovalec resničnostnega šova Gostilna išče šefa bo vodil kuharsko delavnico, kjer se boste naučili vse skrivnosti simpatičnega kuharja!

Število mest je omejeno.  Program si lahko ogledate tukaj

 

HOBOTNICA IN KOZICE NA AZIJSKI NAČIN, sreda, 1. februar 2017 in sobota, 4. februar 2017 od 11.30 do 14.00
TESTENINE MALO DRUGAČE, četrtek, 2. februar 2017 od 14.00 do 16.30


Prijave zbiramo na: info@horecacenter.si ali na mobilni številki 031 574 994

 

 

 


 

TEKMOVANJA 2017


Kuharski in slaščičarski mojstri, ter profesionalni barmani in baristi bodo svoje znanje, izkušnje, domišljijo in kreativnost lahko predstavili komisijam na strokovnih tekmovanjih. Predstavljamo 5 PROGRAMOV TEKMOVANJ:


7. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA

(Četrtek, 2. februar 2017 od 10.00 dalje)  

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Izbrani okus in ocenjevalna komisija pa ostajata skrivnost. Glavna nagrada tekmovanja je udeležba na enodnevnem tečaju po izbiri na svetovno znani CARPIGIANO Gelato University v Bologni.


Izbrani okus sladoleda: JAGODA


Prijava na 7. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA (V pripravi)

 


5. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE "NAJpicopek Slovenije"

(petek, 3. februar 2017 ob 10.00)


Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.


NOVOST tekmovanja – zmagovalec se bo udeležil svetovnega prvenstva.


Prijava na 5. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE

 


 

Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ

(četrtek, 2. februar 2017 ob 14.00)

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla.


Pravilnik


Prijava na Državno prvenstvo v mešanju barskih pijač


2. BARISTA BATTLE CHALENGE

(sobota, 4. februar 2017 - Finale)


Med tekmovanjem gredo baristi skozi šest različnih izzivov, kjer posnemajo delovno okolje profesionalnega Barista, Cupping, Latte Art, Brewing, Naročilo, Signature drink in znanje. Te discipline so zasnovane, da bi preizkusili širino znanja in spretnosti, predstavitev baristov, ki tekmujejo iz oči v oči v bitki pod pritiskom časa.


Prijave zbiramo na: info@stow.si    

             

1. Prvenstvo v AEROPRESSU – NOVOST!

(petek, 3. februar 2017)


Tekmovalci bodo svoje spretnosti pri pripravi popolnega espressa prikazali s pomočjo inovativnega pripomočka AeroPress.


Prijave zbiramo na: info@stow.si

 


 

DOGAJANJE NA RAZSTAVNIH PROSTORIH


Na razstavnih prostorih razstavljavcev bo moč degustirati njihove izdelke, preizkusiti produkte in ostalo s področja gostinstva in hotelirstva.

Dogajanje na razstavnem prostoru podjetja ALPEKS d.o.o.

Sreda, 1. februar 2017 - Degustacija vrhunskih vin iz vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož. Potekala bo ob 13.00, 15.00 in 17.00.
Četrtek, 2. februar 2017 - Priprava in strežba Paelle in sangrie v sodelovanje s španskim dobaviteljem Pujadas.
Priprava bo potekala ob 10.00, 12.00 in 14.00. Strežba pa 12.30, 14.30 in 16.30. Petek, 3. februar 2017 - Priprava in strežba Paelle in sangrie v sodelovanje s španskim dobaviteljem Pujadas.
Priprava bo potekala ob 10.00, 12.00 in 14.00. Strežba pa 12.30, 14.30 in 16.30. Sobota, 4. februar 2017 - Degustacija vrhunskih vin iz vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož. Potekala bo ob 13.00, 15.00 in 17.00.

 


 


TEHNOLOŠKE NOVOSTI – V PRIPRAVI

 


 


OPOMBA: Pridržujemo si pravico do sprememb

 

natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai